El govern de Parets es decanta per convertir el Lluís Piquer en un institut-escola

L'objectiu és tenir l'institut-escola en marxa el setembre de l'any 2022

Societat

L'institut La Sínia podria acomiadar-se el setembre del 2022 dels mòduls actuals
L'institut La Sínia podria acomiadar-se el setembre del 2022 dels mòduls actuals

El govern de Parets portarà a votació en el pròxim ple (28 de maig) una proposta de conveni amb la Generalitat de Catalunya per crear un institut-escola a l'espai on actualment es troba el centre Lluís Piquer. Si tira endavant i ho ratifica la Generalitat, l'objectiu és tenir l'institut-escola en marxa el setembre de l'any 2022.

Per fer-ho, es pretén construir un nou edifici per fusionar en el mateix espai l'institut La Sínia, en barracons des del 2012. El nou edifici estaria entre l'escola i el pàrquing del poliesportiu.

Pel que fa al cost d'aquesta proposta, si finalment és aprovada, la Generalitat pagaria el 90% de la despesa, 1,8 milions d'euros.

La regidora d'Educació, Casandra Garcia, valora "positivament aquest conveni, ja que és una molt bona oferta educativa pública poder oferir a les famílies aquesta continuïtat que aniria des de P-3 fins a 4t d'ESO per a l'alumnat que es matriculés en aquest nou institut-escola".

Garcia afegeix que "aquest projecte educatiu de municipi posaria fi a la problemàtica arrossegada durant tants anys dels mòduls on es troba l'Institut la Sínia. Per al govern, l'institut-escola és la prioritat d'aquesta legislatura".

L'institut-escola seria un projecte que comptaria amb un únic equip directiu i, a efectes pràctics, suposaria la unió entre l'actual Institut La Sínia i l'escola Lluís Piquer, de manera que el centre oferiria els cursos des de P3 fins a 4t d'ESO.

Comissió informativa de l'àrea d'Educació

Tot plegat s'ha explicat aquest matí en una comissió informativa específica de l'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Parets del Vallès.

Altres temes que s'han tractat en la comissió informativa han estat les actuacions del servei d'Educació durant l'estat d'alarma, els dispositius lliurats a les famílies per tal que puguin continuar el curs telemàticament, els consells d'infants i joves, el projecte de reutilització de llibres de text i projectes d'innovació educativa, el projecte dels patis de les escoles i les preinscripcions telemàtiques de les Escoles Bressol Municipals i l'Escola Municipal de Música.

Edicions locals