El PSC recull més de 600 signatures per evitar la tanca prevista al Sot d'en Barriques

La regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, afirma que el PSC, quan governava, estava a favor de la tanca perimetral

Societat

El PSC recull més de 600 signatures per evitar la tanca prevista al Sot d'en Barriques
El PSC recull més de 600 signatures per evitar la tanca prevista al Sot d'en Barriques

Sergio Carrillo

El PSC de Parets ja ha recollit més de sis centenars de signatures per evitar el tancament perimetral del parc del Sot d'en Barriques anunciat pel govern. Al mig miler recollit en els darrers mesos, ara s'han sumat més d'un centenar de signants mitjançant Change.org.

La JSC paretana va crear la setmana passada una campanya a la reconeguda plataforma de recollida de signatures, sota el nom de No al cierre del parque.

En un comunicat, la primera secretària de les joventuts socialistes de Parets, Noelia Hormigo, afirma que no entén "com un govern que diu que escolta el poble tancarà un parc que va ser dissenyat com està actualment, després de copsar l'opinió de les veïnes i veïns de Parets".

Hormigo també demana que els diners previstos per a la tanca, 135.000 euros, "es destinin a altres prioritats i necessitats urgents per pal·liar els efectes del coronavirus al municipi", com podria ser a adquirir "mascaretes de més d'un ús per a tota la població".

El PSC i la JSC local continuaran recollint signatures –els primers de manera presencial quan puguin tornar a muntar una carpa al carrer amb les mesures de seguretat establertes, i els segons de manera virtual– i l'objectiu és "fer-les arribar al govern perquè escoltin i tinguin en compte l'opinió del poble", diu Hormigo. D'altra banda, el portaveu del grup municipal socialista, Francesc Juzgado, diu que volen traslladar les signatures al govern "perquè vegin que hi ha molta gent que no vol el tancament del parc". Juzgado també reitera que "la inversió pot esperar" i que ara mateix "les prioritats han de ser unes altres".

Rosa Martí: "Quan el PSC manava, hi estava a favor"

Sobre la polèmica arran del tancament del Sot d'en Barriques, la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, apunta que "l'Ajuntament escolta tothom i estudiarem les signatures". En tot cas, reitera que, "per les mides del parc, els tècnics recomanen que estigui tancat a les nits, per seguretat". A més, afirma que la vigilància actual "és molt costosa".

D'altra banda, Martí critica que "el PSC ha canviat d'opinió i està fent una utilització política del tema". En aquest sentit, assegura que "quan ells manaven, hi estaven a favor. Ara que estan a l'oposició, hi estan en contra". I hi afegeix: "Ens consta que els socialistes estaven disposats a redactar el projecte de tancament".

Tot plegat ho nega "taxativament" el portaveu socialista, Francesc Juzgado: "Com a alcalde no vaig encarregar cap informe tècnic per tancar el parc, ni se'ns va fer arribar cap informe que ho recomanés". Juzgado insisteix que no s'hauria de tancar perquè, per la ubicació, "la ciutadania té l'hàbit de travessar el parc".

Edicions locals