Reinventar els casals d’estiu, nova tasca adquirida pel Consell de Joves de Parets

Es tracta d'un dels nous encàrrecs que té aquest consell juvenil, que, igual que en el cas de l'infantil, ha mantingut les trobades telemàticament

Societat

Imatge de la constitució del Consell de Joves actual, el passat mes de gener
Imatge de la constitució del Consell de Joves actual, el passat mes de gener | S.C.

Els Consells d’Infants i Joves de Parets han mantingut la seva activitat, malgrat el confinament. D'aquesta manera, cadascun dels consells ha fet dues trobades virtuals entre els mesos d’abril i maig. En tots dos casos, el confinament ha tingut un paper destacat.

Per una banda, el Consell d’Infants ha fet diversos jocs i activitats en les trobades. En aquestes, els consellers s'han explicat com estan vivint l'estat d'alarma i han hagut de cercar aspectes positius i negatius del confinament amb relació a diferents aspectes com la família, el poble i el món. En total han apuntat més punts positius que negatius, i ja han acordat presentar-los pròximament a l'alcalde, Jordi Seguer, i a la regidora d'educació, Casandra Garcia, en la pròxima sessió virtual.

Pel que fa a les tasques encomanades, el Consell també ha treballat les propostes del projecte de la llera del riu Tenes. En aquest sentit, volen fer una sessió virtual amb l’Escola de la Natura. De fet, abans del confinament ja havien treballat conjuntament sobre aquest àmbit.

D’altra banda, el Consell de Joves també ha valorat la situació actual i quines tasques que tenien encarregades poden treballar des de la distància. Segons els consellers, entre els joves del municipi "existeix una gran preocupació pel que fa a la continuïtat del curs acadèmic i la necessitat de rebre més informació". També han compartit la "tristesa" per la desaparició dels espais d’oci col·lectiu, festes majors, festes de graduació i casals, entre altres.

Quant a l’encàrrec de l’Ajuntament, els joves consellers se centren a tenir un bon resultat de l’encàrrec de reformular el casal de joves de Cal Jardiner. També han acordat sumar algunes noves tasques: participar activament en transmetre entre la gent jove els missatges amb les noves mesures de seguretat i distanciament social; buscar altres vies de realitzar l’oci i les celebracions; i comprometre’s a reinventar els casals d’estiu per tal que enguany es puguin dur a terme.

Edicions locals