El PSC de Parets no podrà renunciar a les retribucions del partit, perquè l'Ajuntament ho considera 'il·legal'

L'informe assegura que "no es poden destinar aquests fons a finalitats que no corresponguin al funcionament ordinari del grup"

Política

| PSC Parets

Secretaria i Intervenció de l'Ajuntament de Parets han redactat un informe negatiu a la proposta del PSC de renunciar durant quatre mesos a les retribucions que percep el partit com a representant al consistori. Els socialistes volien que l'Ajuntament destinés aquests diners a partides per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19.

L'informe assegura que "no es poden destinar aquests fons a finalitats, per més lloables que siguin, que no corresponguin al funcionament ordinari del grup". En aquest sentit, apunta: "Aquesta assignació als grups polítics té el caràcter de subvenció finalista, sent la seva destinació natural facilitar el funcionament del grup polític en la seva activitat corporativa municipal, havent de justificar l’ús d’aquestes quantitats i quedant la mateixa sotmesa al control administratiu, i, també, al jurisdiccional".

Aquestes dotacions econòmiques són, segons l'informe tècnic, recursos públics destinats a pagar les despeses de funcionament del grup i la seva activitat, per la qual cosa "l’atribució d’aquestes aportacions econòmiques a altres finalitats, seria il·legal, no s’ajustaria a dret".

Per tot plegat, el document conclou que "no es pot informar favorablement la petició expressada pel Grup Municipal Socialista per instància de data 8 d’abril de 2020 en la que manifesten la seva voluntat de renunciar, durant quatre mesos, a l’aportació que perceben de l’Ajuntament per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19".

Consegüentment, aquesta decisió del PSC, que s'havia de ratificar per plenari, no entrarà a l'ordre del dia de la pròxima sessió ordinària, que se celebrarà dijous 28 de maig.

Edicions locals