La recollida i gestió dels animals de Parets, a càrrec de la Protectora a partir del 2021

El conveni signat dimarts a l'Ajuntament té un cost de 30.000 euros anual

Societat

El president de la protectora, David Nocelo, i l'alcalde, Jordi Seguer, signant l'acord
El president de la protectora, David Nocelo, i l'alcalde, Jordi Seguer, signant l'acord | S.C.

Sergio Carrillo

La Protectora d’Animals de Parets ‘Peluts’ es farà càrrec a partir de l'1 de gener de 2021 del servei de recollida i gestió dels animals del municipi. El conveni, amb un cost de 30.000 euros anuals, es va signar dimarts a la sala de plens de l'Ajuntament.

Els cinc objectius concrets de l'acord són: la recollida d'animals de companyia que estiguin abandonats al municipi; l'acollida d'aquests animals; fomentar-ne l'adopció, perquè no quedin en un dipòsit, sinó que puguin tenir un destinatari; controlar les colònies de gats; i fer-se'n càrrec dels animals ferits i atropellats.

A més, la regidora de Benestar Animal, Rosa Martí, va apuntar que hi ha altres possibles accions que pot fer la Protectora, com "l'allotjament temporal d'animals, si ho creuen oportú". Aquesta actuació podria ser per a casos de persones que hagin de marxar de casa i no se'n puguin fer càrrec, o per a gent malalta o ingressada en un hospital. També podria ser en els casos en què el propietari mor.

Martí apunta que "amb això podem evitar l'abandonament". La consciència social entorn dels animals és un altre dels objectius del conveni. D'aquesta manera, la Protectora "col·laborarà amb altres entitats del poble per crear consciència respecte als animals de companyia", va explicar Martí.

El contracte arrencarà el 2021, amb una durada de quatre anys i un import de 30.000 euros. L'Ajuntament, a més, es farà càrrec de les despeses del local (aigua i llum) i del cost de la recollida de residus.

El president de la protectora, David Nocelo, va agrair la predisposició de l'actual equip de govern per arribar a aquest acord i va destacar el fet que siguin associació formada per una cinquantena de persones 100% voluntàries

Fins ara, encara que hi hagués contractada una altra empresa, la Protectora de Parets ja feia les tasques signades en l'actual conveni. "L'empresa estava cobrant i no feia la feina que havia de fer; la fèiem nosaltres. Així que ara serà oficial", va afirmar Nocelo.

En aquest sentit, la primera tinent d'alcaldia, Casandra Garcia, va destacar que durant l'any 2019 la Protectora "va portar a terme 98 adopcions de gossos i 204 gats. És una adopció al dia sense comptar els festius".

Edicions locals