Els professionals de l’Hospital de Mollet reclamen inversió en la sanitat pública per revertir les retallades

Els sanitaris s'han concentrat aquest dimecres al migdia davant les portes del centre hospitalari

Societat

Els professionals de l’Hospital de Mollet reclamen inversió en la sanitat pública per revertir les retallades
Els professionals de l’Hospital de Mollet reclamen inversió en la sanitat pública per revertir les retallades

Membres del personal de l'Hospital de Mollet s'ha concentrat aquest dimecres al migdia davant les portes del centre sanitari en suport a les mobilitzacions promogudes per tota Catalunya tant en hospitals, centres de salut, sociosanitaris i la resta d'equipaments per reclamar millores laborals i econòmiques. La trobada, que faran tots els dimecres, ha comptat amb el suport de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès.

"La pandèmia ha deixat a la llum que les retallades del 2010 han fet molt mal al sistema de salut pública, ens hem trobat falta de material i de personal, hem hagut de doblar torns i treballar moltes hores, estem esgotats i això entenem que ha estat causa de les retallades de 2010", ha explicat Mònica Sánchez, infermera de l'Hospital que s'ha encarregat de llegir el manifest.

Segons Sánchez, el que demanen "no només són reivindicacions econòmiques, sinó que volem donar qualitat assistencial a les persones que atenem". En aquest sentit, ha agraït el reconeixement que la gent els ha donat amb els seus aplaudiments durant la pandèmia i els ha demanat suport de nou, en les reivindicacions actuals: "Volem reconeixement, que la gent ens faci costat, que surti al carrer amb nosaltres. Els aplaudiments al principi ens emocionaven perquè era una situació amb una gran càrrega emocional, però pensàvem si la gent es recordaria de nosaltres quan acabés tot això".

Més EPIs per a un possible rebrot

Durant la lectura del manifest el personal de l'Hospital de Mollet també ha reclamat més Equips de Protecció Individual (EPIs): "La situació actual és força tranquil·la, ara disposem de material de protecció, però hi ha hagut moments de la crisi que el material no arribava", ha assegurat Sánchez, indicant que el problema pot sorgir si més endavant hi ha un rebrot del virus.

Els treballadors també han reivindicat que se'ls tornin els diners per l'ús de l'aparcament: "Havia sortit un decret perquè l'aparcament durant la pandèmia havia de ser gratuït i no ha estat així i és una de les altres coses que reivindiquem", ha afegit la infermera de l'Hospital de Mollet.

Per la seva banda, Antonio López, Portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès es mostrava satisfet de la concentració: "Estem molt contents que per primera vegada en molts anys hem fet una reivindicació conjunta amb els sanitaris de l'Hospital de Mollet", ha dit López, assegurant que comparteixen les reivindicacions dels sanitaris i seguiran lluitant per una sanitat pública de qualitat i "més potent" que l'actual.

 

Edicions locals