El govern de Parets es compromet a fer un pla de reactivació econòmica

L'alcalde va explicar al ple que estan treballant en una proposta

Política

El govern de #Parets es compromet a fer un pla de reactivació econòmica
El govern de #Parets es compromet a fer un pla de reactivació econòmica | Aj. Parets

Sergio Carrillo

Fa setmanes que el PSC de Parets reclama la posada en marxa d'una Taula per a la Reactivació Social i Econòmica en la qual no només puguin participar els polítics, sinó que també hi sigui present la indústria i el comerç del municipi, així com altres col·lectius.

Una taula que encara no s'ha creat, tot i que l'alcalde, Jordi Seguer, ja va avançar el passat mes d'abril que el consistori engegaria un pla de reactivació econòmica quan puguin veure "l'abast real d'aquesta crisi".

En aquesta línia, i perquè constés en acta del plenari, Seguer va afirmar en la darrera sessió extraordinària de dijous passat que "hi ha un compromís per part del govern de presentar una proposta al respecte. S'està treballant una proposta i quan estigui madurada, es farà extensiva a vostè –en referència al socialista Francesc Juzgado– i al portaveu de l'altre grup de l'oposició".

El batlle va valorar positivament que tant el PSC com Ciutadans els estan presentant propostes per ajudar a pal·liar les conseqüències de la Covid-19 i va asseverar: "Seguirem escoltant-los i tenint en compte les propostes necessàries per ajudar la ciutadania. La gent vol que ens posem molt més d'acord del que ho fem habitualment".

Juzgado insistia durant la sessió plenària en la importància d'"escoltar les necessitats del nostre comerç, de la nostra indústria, dels nostres autònoms i de la gent i les famílies de Parets".

Unanimitat amb les terrasses

Un dels punts de l'ordre del dia del ple va ser la suspensió de la taxa de terrasses, que no s'haurà de pagar durant el 2020 i la possibilitat d'ampliar-ne algunes de manera temporal –s'estudiarà cas per cas–. El punt es va aprovar per unanimitat. En aquest sentit, la portaveu de Parets per la República, Neus Jordà, va animar la ciutadania "a apostar pel consum de proximitat. Tenim molt bon comerç i molt bona restauració".

Edicions locals