Més de 80.000 euros de subvenció per contractar usuaris de l'SLOP

La convocatòria fomenta el teletreball així com la contractació de dones, de persones joves i de majors de 45 anys

Economia

Més de 80.000 euros de subvenció a les empreses per contractar usuaris de l'SLOP
Més de 80.000 euros de subvenció a les empreses per contractar usuaris de l'SLOP | S.C.

Sergio Carrillo

S'ha obert la novena convocatòria de subvencions per a la contractació de persones usuàries del Servei Local d’Ocupació de Parets (SLOP), que es poden sol·licitar fins al pròxim 6 de novembre, i que enguany la xifra econòmica és d'uns 82.000 euros, mentre que l'Ajuntament de Parets va destinar-ne 65.000 en la convocatòria del 2019.

Entre les novetats d'enguany destaca "un incentiu per fomentar el teletreball i per a la contractació del col·lectiu de dones treballadores", segons ha explicat l'alcalde, Jordi Seguer, en la roda de premsa de presentació de la convocatòria, celebrada aquest matí a la sala de plens.

En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Carme Herrero, ha apuntat que "l'atur està especialment aguditzat per a les dones" i que enguany s'analitzarà "quin és el percentatge de dones contractades". D'altra banda, ha explicat que el teletreball sumarà punts en la subvenció quan aquest superi el 40% de la jornada.

La convocatòria també premiarà els contractes indefinits o les primeres contractacions (import addicional de 900 euros, 150 euros més que el 2019). Pel que fa a les persones contractades d’entre 30 i 45 anys els ajuts s’incrementen en 250 euros i passen de 1.750 euros a 2.250 euros. Per a la contractació de joves i majors de 45 anys, s’ha previst un increment de 250 euros sobre l’import.

Seguer també ha detallat que "l'Ajuntament ofereix un servei de suport en el procés de selecció de personal a través de l'SLOP, les empreses poden sol·licitar els perfils que requereixin i l'SLOP els trasllada els currículums necessaris per cobrir les seves vacants"

Es poden presentar les sol·licituds fins al 6 de novembre i per a les justificacions hi haurà temps fins al 31 de maig del 2021.

De Parets a Cadis

En la convocatòria hi pot participar qualsevol empresa que contracti usuaris de l'SLOP, tot i que principalment en són de Parets i rodalia. El 2019 n'hi va haver de Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Bigues i Riells, Barcelona, Badalona i Viladecans; i com a anècdota el 2018 fins i tot hi va participar una companyia de Cadis.

Més enllà de l'àmbit geogràfic, destaca que hi participen tant empreses grans com petits emprenedors, que "potser sense aquesta subvenció no es podrien permetre agafar un treballador", ha apuntat la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia, qui ha destacat que "amb aquest ajut els donem un cop de mà perquè tirin endavant".

El 2019 se'n van beneficiar 33 empreses que van contractar 96 treballadors, entre els quals el 60% eren joves i el 18% eren majors de 40 anys. En l'alt percentatge de joves hi té molt a veure l'Associació Lúdico-Educativa Rodola, qui "va utilitzar moltíssim l'SLOP per a la contractació de monitors i monitores de lleure", ha asseverat el batlle.

Edicions locals