L'AIBV aposta per l'energia verda creant una integradora

L'objectiu de l'agrupació del Baix Vallès és generar sinergies i reduir costos energètics

Economia

L'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV), des de la seva comissió d'energia, està treballant per crear entre els associats una integradora d'energia. L'objectiu és disposar d'una major força per comprar energia al mercat, a preus més raonables, sense dependre d'una comercialitzadora i aprofitar la integradora per compartir sinergies entre les empreses, podent utilitzar l'energia sobrant generada per una empresa per aquelles altres empreses o habitatges que formin part de la integradora.

De moment, 15 conglomerats d'empreses s'han sumat a aquesta proposta, segons explica el secretari general adjunt de l'AIBV, Demián Tabbia.  L'objectiu que es marca l'agrupació per tirar endavant la proposta és "arribar als 40 kilowatts", una xifra que esperen poder aconseguir abans d'aquest estiu. De moment ja compten amb 32 kilowatts de les empreses que s'han afegit a la integradora.

La finalitat és que les pròpies companyies puguin generar, si no tota una part de l'energia que consumeixen, reduint costos i evitant el consum de combustibles fòssils. Això ja sigui perquè les empreses instal·lin plaques fotovoltaiques en els sostres de les seves naus o perquè un grup d'empreses aposti per crear horts solars als polígons.

Aposta pel medi ambient

Segons Tabbia, amb aquesta aposta per l'energia verda, "no només es vol arribar al teixit industrial sinó també als habitants dels municipis" i un al·licient bàsic perquè es doni aquesta aposta passa  perquè els consistoris del Baix Vallès apostin per la bonificació de l'IBI per a la instal·lació de les plaques, com ja es fa en altres consistoris d'arreu de l'Estat. Segons el secretari general adjunt d'AIBV, ja han fet arribar la proposta a l'Ajuntament de Martorelles i al de Sant Fost.

Edicions locals