La paretana Laura Pallarès publica la seva primera novel·la

'Pájaros en la piel' tracta l'amor i la culpa, però també fa reflexionar sobre "fins a on estem disposats a saltar les normes socials"

Cultura

La paretana Laura Pallarès publica la seva primera novel·la
La paretana Laura Pallarès publica la seva primera novel·la

Sergio Carrillo

Pájaros en la piel és el nom de la primera novel·la publicada per la paretana Laura Pallarès i que tracta la història de la Júlia, una noia universitària de 20 anys que mai ha conegut el seu pare. "La seva mare va morir quan era joveneta i viu amb la seva tieta, la Manuela", explica l'autora, qui avança que "un dia el seu pare hi apareix de sobte".

En Joseph és un pintor de 37 anys que arriba per conèixer la Júlia "i entre ells sorgirà una història molt complicada, perquè quan es coneguin veuran que connecten molt bé". La novel·la tracta l'amor i la culpa, però també fa reflexionar sobre "fins a on estem disposats a saltar les normes socials".

Pallarès escriu relats des de petita i ja fa anys que es va animar a fer novel·les, encara que aquesta sigui la primera a publicar. En una de les seves primeres novel·les va relatar una història complexa que tenien dos germans, l'origen de Pájaros en la piel, ja que a partir d'aquí va començar a investigar sobre l'incest, per veure què en deien als mitjans de comunicació o a la literatura. "Em vaig adonar que existien una pila de llibres sobre germans i germanastres, però mai aquest concepte anava més enllà", diu la paretana.

L'excepció va ser l'Anaïs Nin, que va mantenir una relació amb el seu pare –fet que es va esclarir fa uns anys quan van sortir els seus diaris personals–, amb qui es va retrobar als 20 anys després que l'abandonés. "L'Anaïs Nin no va poder publicar mai els seus diaris sense censura, i jo volia traspassar aquesta frontera, volia saber si la gent podria llegir-lo i dir 'sóc capaç de tolerar-ho'", explica Pallarès.

Pájaros en la piel, editat per Libros Indie, va sortir a la venda a finals de maig i es pot trobar al web de l'editorial, així com a La Casa del Llibre i Amazon, i pròximament espera que pugui estar disponible també a les llibreries de Parets. Qui el vulgui comprar també li pot demanar directament a l'autora.

Somia amb ser escriptora

Laura Pallarès és periodista del gabinet de comunicació de l'Ajuntament de Parets i locutora de RAP 107. El seu somni és "ser escriptora", tot i que sap que "ningú es pot dedicar a ser escriptor, a no ser que siguis Vargas Llosa". El 2017 va engegar a escriure la seva primera novel·la, i ja ha escrit més de mitja dotzena de llibres que voldria que es poguessin publicar pròximament.

Edicions locals