El CEM Maria Grever oferirà un curs que lliga els videojocs amb la música

Serà possible gràcies a l'acord amb Happy Code

Cultura, Societat

Una de les aules que té Happy Code al Brasil
Una de les aules que té Happy Code al Brasil

El Centre d'Estudis Musicals Maria Grever –que enguany celebra el seu desè aniversari– oferirà a partir del setembre un nou curs de creació de videojocs lligats amb l'estudi musical des d'una òptica responsable de la gestió de la tecnologia. Això serà possible gràcies a l'acord de col·laboració que acaba de tancar amb l'acadèmia tecnològica Happy Code, amb seu a Brasil.

L'oferta concreta dels cursos que s'oferiran encara s'està tancant, però es tracta d'un programari basat en programes com Minecraft o Roblox per introduir en la tecnologia els alumnes més menuts "amb responsabilitat social. Que no siguin tots jocs que fomenten la violència o l'assetjament, que apostin per la sostenibilitat, contra l'escalfament global".

En aquest sentit els alumnes podran aprendre robòtica col·laborant en el disseny dels mateixos programes. Una renovació tecnològica a la qual s'hi afegirà l'estrena d'un nou web "dissenyat per gent de Parets" i que estarà disponible en les pròximes setmanes.

Segons el seu director, Ernesto Briceño, "si fem 10 anys significa que vàrem néixer enmig de la crisi de 2008. I ara, enmig d'una altra crisi, hem cregut que era el moment per reinventar-nos", afirma. Per això destaca el fet diferencial de la seva oferta educativa, "que va més enllà del mateix estudi musical, sinó que també pretén educar en valors, en pensament crític i en creativitat".

Per altra banda, tot i els dubtes davant la pandèmia, l'escola ha decidit organitzar el casal d'estiu prenent totes les mesures necessàries per lluitar contra l'expansió del coronavirus. Arrencarà el 29 de juny i s'allargarà durant tot el mes de juliol.

Edicions locals