Un any del 'canvi històric' al consistori paretà

Els cinc grups municipals fan balanç dels primers 365 dies de mandat

Política

Un any del "canvi històric"  al consistori paretà
Un any del "canvi històric" al consistori paretà

Sergio Carrillo

Dilluns 15 de juny va fer un any de la constitució del govern de coalició d'Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República a l'Ajuntament.

Per commemorar-ho, totes tres forces polítiques han publicat un manifest conjunt en el qual asseguren que ha estat "un any intens per la feina i també per la il·lusió" i en el qual afegeixen que "assumir un canvi històric a Parets no ha estat fàcil per a tothom, però la ciutadania ho va deixar clar: tocaven aires nous després de 36 anys de majoria socialista".

El manifest apunta que l'objectiu del govern està sent governar "amb i per a la gent, de forma propera, col·laborativa i transparent, però sobretot eficient i resolutiva". També apunta que tenen tres anys per davant "carregats d’idees per desenvolupar, projectes per millorar el nostre municipi i la vida dels paretans com el nou institut-escola, el trasllat de la Policia Local a la zona Iveco, el parc de cal·listènia o la piscina municipal descoberta".

El govern també ha tingut paraules de record cap a la regidora Montserrat Lara, "un exemple de lluita i perseverança", qui va morir el passat novembre; i ha reiterat el seu "suport i reconeixement al conseller Jordi Turull Negre i a la seva família". Per últim, en el manifest han recordat que l'any de mandat ha estat complicat amb dues greus situacions com va ser el temporal Glòria i com està sent la pandèmia de la Covid-19.

"Lleialtat institucional" del PSC

D'altra banda, pel que fa al PSC, principal partit de l'oposició amb set regidors, el portaveu, Francesc Juzgado, considera que durant aquest primer any han fet "una oposició constructiva presentant constantment tot un seguit de propostes". Tanmateix, apunta: "També hem sigut crítics i hem fiscalitzat la gestió del govern". En tot cas, Juzgado reitera que han "estès la mà al govern, però si estens la mà i no te l'agafen, és complicat". En aquest sentit, critica el govern per "manca de comunicació i transparència envers nosaltres", al·ludint que les preguntes que entren a registre del consistori són retornades amb "respostes ambigües que ens generen encara més preguntes".

En tot cas, el socialista assegura que durant aquests mesos de confinament han mostrat una "lleialtat institucional al govern", entenent que "cap govern, ni l'estatal, ni els autonòmics, ni molt menys els municipals, estava preparat per una situació com l'actual".

"Hem fet més política que el PSC"

Pel que fa a Ciutadans, també a l'oposició i amb Manuel Losada com a regidor, apunten que el seu rol en aquest any ha estat el mateix que en els darrers dos mandats: "Intentar arribar a acords amb el govern" i tenir "un paper no destructiu". El portaveu del partit taronja afirma que té una bona relació amb el batlle i recorda que ja va arribar a acords amb ERC en l'oposició. També recalca que està trobant més punts d'entesa amb el govern actual "que amb el govern del PSC". Dels socialistes, de fet, lamenta que són "molt tibants" i considera: "Ciutadans ha fet més política que el PSC; per exemple, hem tret més propostes als pressupostos municipals que ells".

Quant a la coalició entre les tres forces polítiques, pensava "que ho portarien pitjor" i diu que tenint en compte que "tots són decisius" sovint sembla que "hi ha una alcaldia, però tres alcaldes". Losada clou: "No és el govern que tindria Ciutadans, però no puc dir que siguin un mal govern".

Edicions locals