Els tècnics d'emergències sanitàries es reivindiquen

Reclamen equiparar les seves condicions laborals a les del personal del SEM

Societat

Els tècnics d'emergències sanitàries es reivindiquen
Els tècnics d'emergències sanitàries es reivindiquen | Rafa de la Torre

Els tècnics d'emergències sanitàries del Vallès Oriental han iniciat mobilitzacions per reivindicar millores laborals i salarials, després de gairebé quatre mesos treballant a primera línia durant la pandèmia de la Covid-19.

"Existeix una gran desigualtat entre els tècnics contractats pel SEM i els que estan subcontractats", exposa Rafa de la Torre, representant del sindicat USOC. Unes desigualtats que ja vénen dels anys de crisi, quan se'ls va retallar un 13% del seu salari i que s'han vist reflectides en la pandèmia de la Covid-19, durant la qual asseguren haver fet més serveis que els seus companys, però amb menys seguretat: "Els EPI's han estat precaris i s'han repartit de forma desigual. Pels contractats directament pel SEM n'hi ha hagut sempre, en canvi nosaltres hem hagut de reciclar durant dos mesos, material que era per una jornada", denúncia de la Torre, qui tem que la crisi pugui perjudicar un conveni que està previst  que es torni a negociar el setembre.

Per tot plegat, diuen sentir-se "marginats davant les direccions del CatSalut i el SEM" i demanen que se'ls consideri sanitaris i no transportistes, com fins ara. Els tècnics es van manifestar davant l'Hospital de Mollet 15 de juny i aquest divendres ho faran davant la seu d'ERC a Barcelona.

Edicions locals