El programa alternatiu a la festa major comptarà amb activitats durant tot el juliol

Es portaran a terme actuacions musicals, espectacles d'humor, activitats infantils i representacions teatrals, entre d'altres

Cultura

Víctor Parrado actuarà el 4 de juliol a l'aparcament del camp de futbol
Víctor Parrado actuarà el 4 de juliol a l'aparcament del camp de futbol | MPC MANAGEMENT

Sergio Carrillo

Malgrat que enguany no se celebrarà la festa major de Parets, cancel·lada a causa de la pandèmia, el consistori programarà activitats culturals durant totes les setmanes del mes de juliol, que no passaran per alt la temàtica principalment de la gresca d'aquest estiu al municipi: rememorar els 40 anys de RAP107.

La regidora de Cultura, Kènia Domènech, explica que l'objectiu és "poder tornar la cultura al carrer després de la pandèmia" i que per fer-ho s'han basat "en propostes d'entitats, de col·lectius i de gent que produeix cultura a Parets, que ens han explicat els seus projectes".

D'aquesta manera, el pròxim mes hi haurà a Parets "música molt diversa, humor, activitats infantils i teatre amb la idea, no de fer una festa major, de tenir una programació cultural i que la gent de Parets, que ha estat tants mesos a casa, pugui tornar a poc a poc a viure la cultura amb totes les mesures que calgui", incloent-hi una distància física entre assistents i l'obligació de portar mascaretes quan la distància sigui més reduïda.

En aquest sentit, Domènech creu que "per retornar la cultura als carrers, la distància és la clau, i estem provant nous formats amb nous espais que no havíem treballat aquí a Parets, però estem investigant a veure què surt. També hi haurà propostes que no seran fixes i que aniran en moviment per tot el nostre poble".

Critica el Ministeri i la Conselleria

D'altra banda, sobre la reactivació de la cultura, es mostra crítica: "Hi ha hagut un estat d'alarma i el sector de la cultura ha estat amb una incertesa enorme, perquè sabíem quan obriríem els bars, però no sabíem quan obriríem els teatres. En aquest sentit crec que no s'ha sabut donar resposta ni des del Ministeri ni des de la Conselleria de Cultura de la Generalitat". Pel que fa al paper de l'Ajuntament, destaca: "Des del govern de Parets tenim clar que els diners de Cultura s'han de destinar a la cultura, a no ser que hi hagi una situació excepcional".

Torna l'Auto Comedy, amb un xou del monologuista Víctor Parrado

Malgrat que encara no s'ha publicat la programació íntegra, l'Ajuntament ja ha avançat algunes de les activitats que es realitzaran. Una de les primeres serà un monòleg en viu de l'humorista Víctor Parrado, que tindrà lloc el 4 de juliol a les 22 h a l'aparcament del camp de futbol. Igual que amb l'actuació d'Andreu Casanova del darrer juny, aquest xou està organitzat per Auto Comedy i està pensat per gaudir des del cotxe. Dissabte següent, l'11 de juliol, tindran lloc diverses activitats familiars a les 19 h. Teatre Nu representarà Teatre arrossegat (contes) a Can Butjosa. El Quemaqueda Teatre portarà Antipasti (malabars i clown) a la pista de l'escola Pau Vila. I Los Barlou faran Set Up (malabars i clown) a l'escola Vila Parietes.

Edicions locals