L'Ajuntament de Parets crearà una ordenança d'olors per poder sancionar Danone si supera els límits establerts

L'objectiu és "tenir suficients arguments i aspectes jurídics que ens avalin per poder sancionar les empreses que produeixin problemes de contaminació d'olors"

Societat

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, va informar en el ple ordinari de dijous que el govern té previst, "passat l'estiu, portar al ple l'aprovació d'una ordenança d'olors". L'objectiu d'aquesta proposta seria "tenir suficients arguments i aspectes jurídics que ens avalin per poder sancionar, si cal, les empreses que produeixin problemes de contaminació d'olors".

Tot plegat va ser a resposta del prec efectuat pel portaveu socialista, Francesc Juzgado, qui va dir: "Ens arriben queixes sobre les olors de Danone, tenim una pregunta pendent de resposta sobre si els vau arribar a sancionar o no, i els hi preguem, perquè no sembla que s'hagi solucionat el problema, que reprenguin aquest cas per donar-li una solució definitiva".

En aquest sentit, Martí va recordar que es tracta d'un "tema recurrent", que "fa molts anys que existeix" i la solució del qual "no és fàcil". "Hem requerit a l'empresa una ampliació important del sistema de sanejament, i així ho ha fet aquesta primavera. Ara estem a l'expectativa de què això doni resultats aquest estiu", va explicar la regidora de Medi Ambient, qui va afegir que compta amb "el compromís de l'empresa" de què si aquesta ampliació de sanejament que han fet no dóna resultats, buscarien una altra alternativa.

D'altra banda, Rosa Martí també va explicar que aquests dies Danone "ha tingut algun episodi (de fortes olors), que sembla que també s'ha barrejat amb alguna altra empresa".

Edicions locals