La Protectora troba un emú en uns horts de Parets

També han recuperat uns gossos de caça en mal estat que havien estat diversos dies sense alimentar-se

Societat

La Protectora troba un emú en uns horts de Parets
La Protectora troba un emú en uns horts de Parets | Protectora d'Animals de Parets

L'Associació Protectora d'Animals va recuperar diumenge un emú al municipi. Es tracta d'un ocell no autòcton semblant a l'estruç, però lleugerament més petit, que pot arribar a fer dos metres d'alçada.

L'animal vivia en una gàbia en uns horts del municipi, en unes condicions que no són òptimes per a ell. Des de la protectora recalquen que la tinença d'aquests animals està prohibida i que, en cas de tenir-los, cal que visquin en un espai considerat nucli zoològic. És per això que el propietari l'ha cedit a la protectora, per evitar que el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) el pogués sancionar. La protectora paretana ha portat l'emú a una masia habilitada de Llagostera.

D'altra banda, la protectora també s'ha fet aquests dies amb diversos gossos de caçadors que sí que havien estat maltractats i no estaven ben alimentats. De fet, Lupe González, membre de la Protectora, explica que "havien estat diversos dies sense menjar". Actualment es troben a les instal·lacions de La Marineta, on la intenció és, passada una quarantena de 21 dies, així com tots els controls necessaris i l'esterilització, s'intentarà que puguin ser adoptats.

Edicions locals