Music Truck Fest, una iniciativa local per portar la cultura sobre una caravana

Ha estat creat per les germanes Noa i Lena Briceño (de 16 i 13 anys) i per Lucas Castillo (15 anys), tots ells veïns de Parets

Cultura

Music Truck Fest, una iniciativa local per portar la cultura sobre una caravana
Music Truck Fest, una iniciativa local per portar la cultura sobre una caravana | M.T.F.

Tres adolescents del municipi han creat el Music Truck Fest, un projecte per portar els escenaris als carrers i que s'estrenarà amb dues actuacions a Parets durant la programació del Sintonitza't (19 i 26 de juliol).

Les creadores són les germanes Noa Briceño (16 anys) i Lena Briceño (13 anys), conjuntament amb la col·laboració de Lucas Castillo (15 anys), "tot i que hi ha més joves del poble que hi participaran", explica Noa, qui afegeix que "la idea és que a cada espectacle hi pugui participar gent diferent, gent local de cada poble a on anem". Per aconseguir-ho, estan remodelant una antiga caravana per convertir-la en un escenari ambulant. "Així podrem actuar a qualsevol lloc, fins i tot a un camp o a un bosc. Dóna moltes oportunitats i permet a la gent poder assistir amb les mesures pertinents", expliquen les impulsores del Music Truck Fest.

L'oferta serà tan diversa com les possibilitats d'aquest escenari mòbil: hi cabrà tota classe d'art escènica, des de teatre de petit format fins a lectura de poesia, passant per qualsevol tipus d'estil musical, que en serà el fil conductor. "Jazz, pop, folk, músiques ètniques... ens adaptarem a allò que trobem a cada lloc on actuem", exposen. D'aquesta manera, cada actuació serà única i diferent.

De moment, el projecte començarà a caminar a casa, amb dos concerts a Parets amb el lloc, naturalment, sense determinar, ja que "al matí podem estar tocant a un barri i a la tarda a un altre. En lloc de què tot el públic hagi d'anar a un teatre o envelat, nosaltres anirem al públic", i sempre amb l'objectiu d'apropar la cultura a la gent i de donar suport a les escenes locals. "Per tota Catalunya hi ha moltíssima gent molt bona fent coses molt interessants que potser no tenen l'oportunitat de pujar a un escenari tradicional i donar-se a conèixer. Aquest projecte també vol pal·liar això".

El Music Truck Fest reivindica, a més, el pes que té la música en directe: "En una gravació, una cançó sempre sona igual. En un directe mai sonarà exactament igual. Precisament ara que no hem pogut fer moltes coses com anar a concerts, festivals o teatres, sembla que la gent s'ha adonat de la importància de la cultura i ha aprés a valorar molt més la interacció. Conec molta gent jove –i no tant jove– que no han anat mai a un concert i no saben el que es perden. Crec que ara la gent està molt més receptiva i sap valorar molt millor aquestes coses".

Edicions locals