L'Ajuntament rehabilitarà la teulada de Can Cot per evitar que s'ensorri

L'Ajuntament hi destinarà 140.000 euros i la intenció és que les obres puguin arrencar entre els mesos de novembre o desembre

Societat

L'Ajuntament rehabilitarà la teulada de Can Cot per evitar que s'ensorri
L'Ajuntament rehabilitarà la teulada de Can Cot per evitar que s'ensorri | S.C.

Sergio Carrillo

L'Ajuntament de Parets rehabilitarà la teulada del cos principal de la masia de Can Cot "perquè no s'ensorri", explica Rosa Martí, regidora d'Urbanisme. Martí apunta que la teulada "està molt fumuda" i que "com que aquesta masia és de l'Ajuntament, ja que va ser una cessió, la nostra idea és consolidar l'estructura perquè no caigui".

El principal problema que té l'edifici és que "hi plou a dins", segons la regidora, i és per això que hi volen col·locar "un barret definitiu". "No volem fer-hi una chapuza, volem posar-hi una coberta que en principi sigui definitiva", hi afegeix Martí.

El projecte ja està redactat i la intenció és adjudicar-lo en les pròximes setmanes, per tal que les obres puguin arrencar entre els mesos de novembre o desembre.

El consistori hi destinarà al voltant d'uns 140.000 euros per a aquesta actuació. Més de la meitat dels diners (79.948 euros) provenen de la modificació de crèdit aprovada en el darrer ple ordinari, amb la qual es va incorporar al projecte aquesta quantitat, provinent d'un sobrant del projecte esportiu Complex del Tenes  (14.948 euros); de la partida de millores de camins municipals (15.000 euros); i de la reurbanització del carrer Sant Josep i Santa Irene (19.000 euros).

Habitada des del segle XVI

La masia de Can Cot, que s'hauria construït durant la Baixa Edat Mitjana, està ubicada en el barri del Quarter de Llevant i dins del polígon industrial Sector Zeta. Durant molts anys va ser propietat de l'il·lustre artista local Pepet Ribas, que va morir a final de 2014.
Unes prospeccions arqueològiques del 2005 van confirmar que la masia de Can Cot ja estava habitada sobre el segle XVI. Durant els treballs es van trobar diverses peces de ceràmica que no van servir per concretar la data de construcció de Can Cot que ja estava inclosa en el fogatge de 1497.

Edicions locals