La Taula Vallès Oriental Avança aprova el Pla de reactivació econòmica i social de la comarca

El pla, amb 76 accions concretes, ha estat consensuat entre els agents socials, polítics i econòmics del Vallès Oriental

Economia

El plenari de la TVOA, aquest dijous a Parets del Vallès
El plenari de la TVOA, aquest dijous a Parets del Vallès

El plenari de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA), presidit pel Consell Comarcal i format pels ajuntaments i els principals agents econòmics de la comarca, han aprovat aquest dijous el Pla de reactivació econòmica i social del Vallès Oriental, presentat fa uns dies a la Porxada per representants del Consell Comarcal, Pimec, la UGT i la UEI.

El pla es basa en 12 eixos principals i 76 accions concretes en àmbits com la cura de les persones, els circuits curts de comercialització, el turisme de proximitat, la perspectiva de gènere, els objectius de desenvolupament sostenible, la digitalització, la indústria i els acords amb entitats bancàries, entre d’altres.

El conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Jordi Manils, destaca que es tracta d’un pla “àmpliament consensuat per donar respostes immediates tant a les necessitats de la ciutadania com del teixit empresarial”. Els eixos que s’han aprovat “seran fonamentals els pròxims mesos per reactivar l’economia”, i ha posat com a exemple l’acord amb les entitats bancàries perquè ofereixin una línia de crèdits a les empreses a un preu assequible per facilitar-los liquiditat i que no hagin d’abaixar la persiana.

La responsable de l’àrea socioeconòmica de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, Emília Macías, assegura que el pla ajudarà a reactivar l’economia i mantenir els llocs de treball i les empreses. “Ens preocupa molt mantenir la fortalesa del teixit industrial, els llocs de treball i tota l’activitat que depèn de microempreses i autònoms i les activitats que no són industrials”, ha dit. També ha fet referència a la precarietat del sector de les cures i del personal de salut, i ha remarcat la necessitat de revertir la situació.

Per la seva banda, Vicenç Albiol, secretari general de la UGT al Vallès Oriental, ha valorat el consens que hi ha hagut a l’hora d’elaborar el pla entre tots els agents polítics, econòmics i socials i ha destacat la necessitat de reactivar el petit comerç i d’avançar en la digitalització del món de l’empresa.

Finalment, el director general de la Unió Empresarial Intersectorial, Joaquim Colom, considera que “aquest ha de ser un pla econòmic actiu, viu, canviant envers tota aquesta situació econòmica que ens ve i que ens vindrà”.

El pla ha estat elaborat pel grup de treball de reactivació econòmica, format pels membres de la comissió executiva de la TVOA –el Consell Comarcal, UGT, CCOO, UEI, Pimec, els ajuntaments de Granollers, Mollet del Vallès, les Franqueses del Vallès, Sant Celoni i Parets del Vallès i el SOC- els portaveus dels grups polítics del Consell Comarcal, l’Associació Hotels Vallès Oriental i el Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental.

Edicions locals