La projecció de la Pedra del Diable, una de les protagonistes de la festa del Sintonitza't

La música tindrà un paper rellevant el cap de setmana amb els concerts de dissabte i el Music Truck Fest de diumenge

Cultura

Imatge dels gegants durant la representació de la 24a edició de la Pedra del Diable
Imatge dels gegants durant la representació de la 24a edició de la Pedra del Diable | Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets del Vallès

L'escola Lluís Piquer serà aquest divendres (22.30 h) l'escenari de la projecció de La Pedra del Diable, la represa. La tradicional activitat de la festa major paretana s'ha adaptat per a l'actual Sintonitza't i, si els gegants, el bestiari o els diables no poden sortir enguany a recórrer a fer la representació in situ, s'ha optat per reproduir l'enregistrament de l'edició de l'any passat de La Pedra del Diable.

"Amb aquest acte volem mantenir viva un any més, i de camí cap al vint-i-cinquè aniversari que celebrarem l'any vinent, una tradició davant de la qual no estem disposats que cap virus ens la foragiti del nostre calendari festiu", apunta el programa d'activitats.

El mateix divendres a les 21 h, a més, també es farà una audició  de  sardanes al Casal  d’avis  de Ca  n’Oms amb la Cobla Vila d’Olesa. Una audició dedicada a la nostra gent gran a càrrec de la cobla formada a Olesa el 1992.

Cap de setmana musical

Dissabte serà el Concert Sintonitza't, un esdeveniment que sota aquest nom acollirà diverses activitats. A les 20 h n'arrencaran dues simultànies: L’art al carrer, a càrrec de l'artista paretà Iris Paris, qui hi realitzarà una obra pictòrica moderna; i la Sessió Prins Revival de Marta Pujol, amb la millor música chill out. A les 22 h arribarà el concert de Los Mil Hombres, per ballar amb el seu ampli repertori de versions de rock, pop, rumba, funky, com Queen, AC/DC o Estopa, entre d’altres. La nit clourà amb l'actuació de Fantàctels (0 h), qui reivindiquen  l’ska  d’arrel  en  el  panorama  musical  i  festiu  català  amb  una  posada  en  escena  potent i enèrgica. A més, que des de les 20 h hi haurà un servei  d’atenció  i  prevenció  d’agressions  sexistes  i  LGTBIfòbiques al Lluís Piquer.

El cap de setmana s'allargarà amb més música, en aquest cas amb l'estrena del Music Truck Fest, que farà diumenge dues sessions itinerants. A les 12 h pujarà a la caravana Pepe Coca Jazz Trio i a les 22 h hi actuaran Marala Trio. Music Truck Fest ha estat creat per les germanes Noa i Lena Briceño (de 16 i 13 anys) i per Lucas Castillo (15 anys), tots ells veïns de Parets.

Per assistir als actes presencials cal adquirir les entrades a espectacles.parets.cat. 

Edicions locals