Zanini construirà una nova planta a Parets abans del 2023

Ho farà gràcies als 25 milions d'euros que rebrà del Banc Europeu d'Inversions i amb els quals també millorarà les plantes actuals

Economia

ACN

El Banc Europeu d'Inversions finançarà amb 25 milions d'euros les inversions en R+D+i del grup Zanini, amb seu a Parets i especialitzat en el desenvolupament de components per al sector de l'automòbil. Això permetrà a la companyia millorar les plantes de producció i ampliar-ne la capacitat amb la construcció d'una altra planta al mateix municipi. El grup executarà la inversió al llarg de quatre anys, fins al 2023.

L'objectiu de l'estratègia d'innovació és reforçar la línia de negoci centrada en la producció de noves tecnologies per a la integració de radars, fonamentals per al desenvolupament del vehicle autònom. Zanini té centres de producció a 10 països i actualment compta amb uns 1.400 empleats. També es faran millores ambientals i de seguretat a les instal·lacions i es modernitzaran les tecnologies de comunicació i informació que fa servir l’empresa.

El banc de la UE facilita aquests fons en el marc del Pla d'Inversions per a Europa amb l'objectiu de donar suport a la innovació en la indústria de l'automòbil europea i per donar suport a la recuperació econòmica arran de la crisi de la covid-19.

L’estratègia d’R+D+i de Zanini finançada pel BEI també impulsarà el desenvolupament de noves tecnologies per a Sistemes Avançats d’Assistència al Conductor (ADAS per les sigles en anglès). Gràcies a aquestes tecnologies s’incrementarà la seguretat dels vehicles, que podran disposar de nous sistemes de frenada automàtica d’emergència i control de velocitat. El desenvolupament d’aquestes noves tecnologies contribuirà a dissenyar vehicles més lleugers i, per tant, més eficients des del punt de vista del consum energètic i menys contaminants.

Edicions locals