Jordi Turull: 'Havia somiat molt aquest dia, però això no és la llibertat'

Més de mig miler de persones han rebut el paretà a la plaça de la Vila

Política

Jordi Turull: "Havia somiat molt aquest dia, però això no és la llibertat"
Jordi Turull: "Havia somiat molt aquest dia, però això no és la llibertat"

Sergio Carrillo

Més de mig miler de persones s'han aplegat aquest divendres al vespre a la plaça de la Vila de Parets per rebre el seu veí Jordi Turull, qui avui passarà la seva primera nit fora de la presó des que hi entrés el 23 de març del 2018.

Turull ha recorregut tota la plaça per un passadís que li havien muntat, saludant veïns, amics i coneguts, amb les emocions a flor de pell. De fet, l'exconseller de la Presidència ha arrencat el seu discurs des del balcó de l'Ajuntament dient: "És un moment molt emotiu, perquè ara sí que sóc a casa. Ser aquí a Parets és ser a casa". En aquest sentit també hi ha afegit: "No viuré prou anys per agrair-vos tant. No sou conscients de la força, del coratge i de l'esperança que ens heu arribat a donar amb tot el que heu fet. Mai us podré agrair tot el que heu fet per nosaltres, per tots els presos polítics i per totes les preses polítiques".

D'altra banda, malgrat que hagi pogut tornar al poble, arran de la ratificació del tercer grau, ha reiterat que això "no és cap regal". "Havia somiat molt aquest dia, però això no és la llibertat. Dilluns dormiré a la presó, igual que hi dormirà l'Oriol, la Dolors Bassa, la Carme Forcadell i en Rull. Dimarts dormirem a la presó. Dimecres dormirem a la presó. Dijous dormirem a la presó. Per tant això que en diuen de la semillibertat, us ho puc dir, no existeix. És com estar embarassat: o hi estàs o no hi estàs. O tens llibertat o no tens llibertat, i nosaltres no tenim llibertat, encara que avui pugui ser aquí".

Turull també ha tingut paraules crítiques cap a la fiscalia, de qui ha assegurat que "el que voldrien és reeducar-nos i que reneguéssim de les nostres conviccions polítiques, i tothom ha de tenir clar que no ho farem. I no ho farem perquè ens hi juguem el futur dels nostres joves, que puguin exercir amb plenitud el que ells pensin".

Durant tot l'acte, el paretà ha parlat del poble i de la seva gent, com quan ha assegurat que arran de la gran quantitat de cartes rebudes a presó tenia una prioritat clara: "A la gent de Parets l'he de respondre totes. Mai us podré agrair prou el que heu fet per nosaltres".

 

Edicions locals