L'empresa Freudenberg dona 15.000 euros al Rebost Solidari de Parets

Amb aquests diners es comprarà una cambra frigorífica i unes estanteries, així com més aliments frescs per als usuaris

Societat, Economia

Lluís Moreno, mossèn Francesc Jordana, Jaume Canet, Jordi Seguer, Antoni Villa i Casandra Garcia
Lluís Moreno, mossèn Francesc Jordana, Jaume Canet, Jordi Seguer, Antoni Villa i Casandra Garcia

Sergio Carrillo

L'empresa alemanya Freudenberg, amb seu a Parets, ha decidit donar 15.000 euros a l'Ajuntament de Parets, perquè reverteixin en ajuts per a la ciutadania més vulnerables arran de la Covid-19.

Aquests diners aniran a parar al Rebost Solidari de Parets, gestionat per Càritas i Parets Solidari, que els destinaran per adquirir una cambra frigorífica, que permetrà adquirir i conservar producte fresc per completar el cistell de productes alimentaris de necessitat bàsica com ous, carn, peix, embotit, làctics o fruita i verdura. Amb els diners restants compraran unes estanteries i adquiriran més aliment fresc per poder donar als més de tres centenars d'usuaris que tenen.

Pel que fa als beneficiaris d'aquesta donació, Antoni Villa, de Parets Solidari, ha explicat en l'acte celebrat aquest matí que ja feia un any que volien incorporar una cambra frigorífica, perquè estaven rebutjant "molts aliments frescs perquè es feien malbé per la mancança de la cambra". També ha assegurat que "gràcies a Freudenberg podrem fer més bona tasca" i s'ha mostrat orgullós de poder "facilitar una mica més l'aportació que fem a les persones que més ho necessiten".

El mossèn del poble, Francesc Jordana, en nom de Càritas Parets, ha valorat el suport que reben per part del consistori: "Aquest espai –el local del Rebost Solidari– és fruit d'una col·laboració amb l'Ajuntament. Es tracta d'una aposta que fa l'Ajuntament per dignificar el lliurament dels aliments i estem molt contents de tenir un local com aquest; hi ha pocs locals de Càritas com el que tenim a Parets". També ha reconegut el suport de Freudenberg: "Avui fem una passa més, perquè hi sumem el poder empresarial".

Quant a l'empresa protagonista, Jaume Cané, Conseller Delegat del grup Freudenberg a Espanya, ha explicat que la companyia està portant a terme aquesta iniciativa arreu del món, allà on tenen presència, i que en global es tracta d'una suma "de bastants diners", perquè "malauradament la Covid està afectant tot el planeta".

D'altra banda, Cané ha asseverat: "Les empreses hem de ser igual de bons veïns que la resta". També ha apuntat que després de més de 50 anys "a l'altre cantó de la C-17" i donant feina a més de 700 persones, els hi agrada estar a Parets. Però ha demanat: "Ens agradaria que us agradés que nosaltres estiguem a Parets".

"El govern no va dubtar qui s'havia d'endur els 15.000 euros"

Representants del consistori també han dit la seva en l'acte. El regidor de Drets Socials, Lluís Moreno, ha destacat que es podran destinar aquests diners "a millorar la cistella amb productes frescos, contribuint a dignificar encara més l'atenció i la relació amb la ciutadania que fa ús d'aquest excel·lent equipament".

La primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia, ha dit de Freudenberg que, "a més de tots els llocs de feina que doneu, sou capaços d'anar més enllà i ser solidaris. En el món empresarial, això a vegades es troba a faltar, i sempre que l'Ajuntament us ha necessitat, heu respost".

Per últim, l'alcalde, Jordi Seguer ha assenyalat que "quan Freudenberg ens va dir que podia fer aquesta aportació econòmica, el govern no va dubtar que qui s'havia d'endur aquests 15.000 euros era el Rebost Solidari".

Edicions locals