L'escriptor local Sergi Pons presenta 'Mal bon pare' a casa

Dimecres va fer la presentació del seu darrer llibre al restaurant El Jardí de Parets

Cultura

Isidre Oller, de Niu d'Art, i Sergi Pons, l'autor, durant la presentació al Jardí
Isidre Oller, de Niu d'Art, i Sergi Pons, l'autor, durant la presentació al Jardí | Aj. Parets

L'escriptor paretà Sergi Pons –columnista del diari Som*– va presentar dimecres a la tarda el seu darrer llibre al restaurant El Jardí. Mal bon pare –editat  per  Amsterdam,  de  la  cooperativa  Som*– relata amb humor la vida d’un pare de tres fills mentre n’espera l’arribada del quart.

El protagonista, en Carles Vila, "vol viure tranquil". "Ja ha passat tots els anys de perseguir els fills i dels bolquers", apunta l'autor, però "de cop i volta es troba amb la notícia de què n'estan esperant un altre", el quart.

"A partir d'aquí, en Carles entra en contradiccions, i el primer que vol fer és no tenir-lo, però després es va fent a la idea que el tindran", diu Pons. Mal bon pare és, per tant "la crònica de l'embaràs". Una trama de nou mesos que comença amb la notícia de l'embaràs i que clou amb el naixement.

Amb el pas de les pàgines, els lectors es trobaran amb les contradiccions de la paternitat encarnades en el protagonista. "Pots estimar moltíssim, però tens les teves limitacions", explica Pons, qui defineix en Carles com "un d'aquests personatges que tant poden ser molt sensibles, com te la poden liar a hòsties; té aquest doble vessant". Pel que fa al paper del personatge principal com a pare, el paretà assegura que "s'estima els fills, però potser no té una manera molt dogmàtica o molt normal d'estimar-los, és diferent".

I sobre l'anomenada crisi dels 40, el llibre mostra aquesta època en què "comences a veure que ja no compliràs moltes de les expectatives que tenies. Estàs enmig de moltes obligacions, però també de poder, perquè és l'etapa que mana més".

Edicions locals