La paretana Gemma Arimon publica el seu primer llibre, 'Pa pen poe', un recull de poemes

L'autora s'ha volgut expressar i desfogar-se parlant de qüestions socials que li preocupen i d'anhels i desitjos

Cultura

La paretana Gemma Arimon publica el seu primer llibre, 'Pa pen poe', un recull de poemes
La paretana Gemma Arimon publica el seu primer llibre, 'Pa pen poe', un recull de poemes

La paretana Gemma Arimon va presentar el passat 15 de juliol la seva primera obra literària al restaurant El Jardí. Es tracta de Pa pen poe, un recull dels poemes que ha anat fent els darrers anys.

El títol del llibre està format per un concepte inventat per la mateixa autora i que reuneix tres dels eixos fonamentals de l'obra: pa(raules), pen(saments) i poe(mes).

Arimon, qui a més d'autora de Pa pen poe és secretària de l'entitat local Niu d'Art Poètic, explica que no hi ha un fil conductor ferm entre els diferents poemes, "no tenen res a veure entre si". "Uns són molt íntims, d'ànima, d'esperit i introspectius. Uns altres són filosòfics. N'hi ha algun de polítics. També de desamor, d'amor, de temes punyents de la societat actual i de temes tabús", apunta. Pel que fa a aquests temes "tabús o delicats", tracten una violació, maltractaments o una ablació, entre d'altres. "Són temes dels quals no a tothom li agrada parlar-ne i potser són políticament incorrectes", diu la poeta.

Arimon explica que Pa pen poe recull poemes "lliures" d'estil i contingut amb els quals s'ha volgut expressar o desfogar-se, parlant de qüestions socials que li preocupen i d'anhels i desitjos propis.

Preguntada pels motius pels quals la ciutadania l'ha de contactar per comprar-li el llibre, assegura que "com són poemes molt diferents, pot servir per a tothom en contexts determinats". Arimon es donaria per satisfeta si la seva obra "ha fet plorar, ha fet riure o ha fet sentir alguna cosa a algun lector, o simplement si hi passen una bona estona llegint-lo".

D'altra banda, Gemma Arimon assenyala que, tenint en compte que es tracta del seu primer llibre publicat, ha decidit fer "una tirada molt petita" que està venent en mà a la ciutadania que li'n demana. "És una primera experiència i depèn com vagi decidiré sobre la marxa si canviar-ho", diu.

En tot cas, és rotunda en far que té ganes de fer el segon llibre i afirma que té poemes realitzats per a una nova publicació. També li agradaria "fer petits contes poètics més endavant".

Edicions locals