El tribut a Dire Straits d'Alchemy Project, un dels plats forts del cap de setmana

També hi haurà actuacions musicals itinerants, així com els concerts de les orquestres La Principal de la Bisbal i la Maravella

Cultura

Pujaran dissabte a l'escenari de l'aparcament del camp de futbol
Pujaran dissabte a l'escenari de l'aparcament del camp de futbol | Alchemy Project

La música serà la gran protagonista del cap de setmana en la programació del Sintonitza't, la festa major de la represa. Entre les diverses actuacions, en destaca el tribut a Dire Straits, a càrrec d'Alchemy Project.

El concert serà diumenge a les 22 h a l'aparcament del camp de futbol municipal i la banda farà reviure el concert dels llegendaris Dire Straits a Londres el 1983, amb una exquisida fidelitat de so instrumentació i escenografia.

El mateix diumenge al migdia, a partir de les 12 h, es faran diversos concerts vermuts itinerants arreu dels carrers del municipi a càrrec de Manyacs Parets, Cultures  Avui  i  els  seus  Amics –amb percussió festiva de carrer i cant grupal, amb trobada de tambors de tres cultures– i Infusion World Music –espectacle musical de bossa, jazz, flamenc, latin i ètnic, així com dansa clàssica, contemporània i flamenc. A més, també repetirà per segon cap de setmana consecutiu el Music Truck Fest [vegeu pàgina 20].

No faltaran les orquestres

A més d'aquestes actuacions, per la festa estiuenca de Parets tampoc hi faltaran les orquestres, que actuaran a l'aparcament del camp de futbol. Dissabte a les 22 h serà el torn per a La Principal de la Bisbal. D'aquesta manera, la prestigiosa orquestra empordanesa, reconeguda per la seva extraordinària competència musical, tornarà al municipi, on ja hi ha actuat en altres edicions. Per últim, dilluns a les 22 h hi actuarà l'Orquestra Internacional Maravella, una de les orquestres més reconegudes del territori català per la seva professionalitat, el seu talent, el seu esperit perfeccionista i la seva llarga trajectòria.

Les entrades per a les actuacions presencials s'han d'adquirir a espectacles.parets.cat.

De l'art al carrer d'Iris Paris als premis de l'Associació Fotogràfica

L'artista visual paretà Iris Paris va pintar aquest quadre al pati de l'escola Lluís Piquer  |  Silvia Ferran / Aj. Parets

Música a banda, altres tipus d'art també tenen el seu paper dins d'aquesta programació cultural, i mentre sonaven de fons els concerts de dissabte passat –a càrrec de Marta Pujol, Los Mil Hombres i Fantàctels– l'artista visual paretà Iris Paris va traslladar el seu taller al pati de l'escola Lluís Piquer on va pintar un quadre colorista i de gran format en directe.

De la pintura a la fotografia, aquest dissabte a les 21.30 h a l'aparcament del camp de futbol l'Associació Fotogràfica de Parets farà el lliurament de premis Fotolliga 2019-2020. Concretament es guardonaran els sis primers classificats d'enguany. Els assistents, a més, podran gaudir d'un vídeo amb les diferents activitats que l'entitat paretana ha desenvolupat aquesta temporada afectada per la Covid, on es trobarà a faltar, per exemple el FOTOGraphic Parets, que va ser ajornat per la pandèmia.

Edicions locals