Roger Llinàs: 'Els boscos són un autèntic polvorí. La situació és extremadament preocupant'

El nou cap del parc de bombers de Mollet denúncia l'abandó del bosc i fa una crida a la seva gestió

Societat

Roger Llinàs: 'Els boscos són un autèntic polvorí. La situació és extremadament preocupant'
Roger Llinàs: 'Els boscos són un autèntic polvorí. La situació és extremadament preocupant'

Un mes i escaig després de l'entrada de l'estiu, el nou cap del parc de bombers de Mollet, Roger Llinàs, alerta de la situació en la qual es troben els boscos del territori i en general de tota Catalunya. Segons Llinàs, tot i que aquest 2020 es presenta com un any favorable a no tenir incendis forestals, gràcies en part per les pluges que van caure durant la primavera i han continuat durant l'estiu: "Els boscos són un autèntic polvorí. La bomba està allà posada", alerta.

El nou cap del parc de bombers de Mollet afegeix: "La situació és extremadament preocupant. Tenim uns boscos amb unes masses arbrades molt denses i molt continues, provocades per l'abandó i per la no gestió del bosc i això fa molt difícil aturar els incendis", una situació en la qual segons Llinàs, en èpoques de sequera i calor extrema, ràpidament escapen de l'extinció.

"Ja no és un tema de capacitat d'extinció, hem de mirar què està passant al món", assenyala el cap de bombers de Mollet qui fa una crida a la prudència i a la responsabilitat.

35 anys al cos de Bombers

Llinàs arriba al parc de Mollet, després de  més de tres dècades al cos de bombers. El sergent, de 55 anys, va assumir el càrrec el passat 1 de juliol arran de la jubilació del seu predecessor, Fernando Jiménez. La seva trajectòria sempre ha estat lligada a nivell operatiu a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord. Va començar a Rubí on va exercir de bomber i caporal durant 14 anys,  va ser sergent a Sabadell durant 9 anys i del 2009 fins a l'actualitat ha estat el responsable de l'àrea d'accidents de trànsit, càrrec que compaginava amb el de Sotscaps de Guàrdia, el qual li va permetre treballar al parc de Mollet.

Llinàs afronta el càrrec "amb molta il·lusió" i amb l'objectiu "d'acabar de convèncer els responsables de la regió de la importància estratègica del parc de Mollet, per tal de potenciar-lo amb més mitjans, personal i vehicles i fer que sigui un parc de referència" a Catalunya.

El sergent recorda que durant molts anys el cos "ha estat arraconat en matèria d'inversions" i que s'havia arribat en una situació "bastant preocupant", la qual espera que es reverteixi aviat gràcies al projecte 2025: "La situació hauria de tancar-se a principis d'any amb 8 persones per torn", explica i assegura que tot i la pandèmia "les previsions s'estan complint i les noves promocions s'estan incorporant", també pel que fa a l'actualització del parc mòbil.

Actualment, la plantilla de Mollet la formen una trentena de bombers. El parc també acaba d'estrenar un nou vehicle lleuger per transportar el personal, que se suma als 3 camions, un de lleuger i dos de pesats amb els quals ja comptava el parc molletà.

Edicions locals