Montserrat Folguera i Carme Herrero amplien les seves regidories

També apugen les seves retribucions uns 2.700 euros anuals

Política

Montserrat Folguera i Carme Herrero amplien les seves regidories
Montserrat Folguera i Carme Herrero amplien les seves regidories

Sergio Carrillo

Les regidores Montserrat Folguera i Carme Herrero amplien des d'aquest juliol les seves àrees de treball. A partir d'ara, Folguera també estarà encarregada de la regidoria d'Equipaments, i Herrero suma les delegacions de Serveis Generals i Coordinació escenari post-Covid –encarregada del Parlem-ne–.

Amb aquests canvis, el ple va tirar endavant també l'ampliació de les seves retribucions, amb els vots a favor del govern, els vots en contra dels regidors del PSC i l'abstenció de Ciutadans. Ambdues cobraven uns 49.900 euros anuals bruts, en 14 pagues, que des de l'1 de juliol passen a ser 52.658,75 euros.

Francesc Juzgado (PSC) va considerar que la modificació de les retribucions era "per temes d'igualtat i d'escletxa salarial; no vèiem just que amb la mateixa dedicació una regidora cobrés menys que un regidor". Però va afegir que "l'equilibri es pot buscar per damunt, per sota o pel mig. Vostès (adreçat al govern) ho busquen per dalt". El govern, però, negava aquesta relació. "No és un tema d'escletxa salarial, aquest canvi ve motivat per una delegació competencial", va dir la portaveu d'Ara Parets ERC. L'alcalde, Jordi Seguer, també va apuntar que "a més dedicació, més retribució".

També s'amplien les assistències

D'altra banda, també es van modificar les retribucions per assistències a les meses de contractació (passa de 200 a 100 euros) i de les juntes de govern local (passa de 250 a 350 euros), amb els mateixos vots que el punt anterior.

Juzgado va lamentar que del mandat anterior a aquest hagi augmentat el preu de les assistències a les juntes de govern local més d'un 200%. Per la seva banda, el regidor de Ciutadans, Manuel Losada, va al·ludir a la normativa tant en aquesta aprovació com en l'anterior: "S'està complint la llei tant en els sous com en les regidories màximes que la llei permet a aquest Ajuntament, de 20.000 habitants, que poden arribar fins a set".

Edicions locals