La paretana Cristina Madaula crea una app per resoldre dubtes durant l'embaràs

Està disponible per a dispositius Android i Apple

Societat

La paretana Cristina Madaula crea una app per resoldre dubtes durant l'embaràs
La paretana Cristina Madaula crea una app per resoldre dubtes durant l'embaràs

La Doctora Cristina Madaula, veïna de Parets, ha creat una aplicació, Pregnantis, per resoldre els dubtes que puguin sorgir a les dones embarassades. "L'objectiu és acompanyar-les durant els nou mesos d'embaràs i evitar les incerteses".

Madaula, que és llicenciada en Medicina i especialista en Obstetrícia i Ginecologia, explica que ja feia un any que "donava voltes a crear alguna cosa, sense saber massa bé el què. Se'm va acudir que crear una aplicació que ajudés les embarassades a resoldre els dubtes que tinguessin podria tenir sortida", assegura.

Des de mitjans de juny ja està en marxa l'aplicació i la paretana assegura que les dones embarassades "se l'han de descarregar perquè durant l'embaràs tenen molts dubtes i els seus professionals no sempre són accessibles. No pots contactar amb la teva ginecòloga a les vuit del vespre o un cap de setmana. I de tota la informació que trobes a internet, no te'n pots refiar massa, perquè a vegades et porta més dubtes dels que tenies al principi".

Amb tot, Pregnantis no pretén substituir els professionals que controlen l'embaràs de les usuàries, sinó oferir un suport addicional perquè la persona se senti acompanyada quan el seu ginecòleg no està present o accessible. "Aquesta app permet tenir una ginecòloga a un sol clic. Sovint, durant la visita que es realitza cada quatre setmanes, els dubtes són tants, que no dona temps a resoldre’ls. A més, en ocasions, la pròpia visita genera altres nous dubtes. Tenir la possibilitat de resoldre els dubtes entre visita i visita és una de les opcions que ofereix Pregnantis", expliquen.

Des de Pregnantis també destaquen: "És freqüent que, quan hi ha alguna complicació durant l'embaràs, a la consulta la persona es bloquegi i se senti confosa, o la informació rebuda li sembli difícil d'entendre. I serà des de casa, quan estigui relaxada en el seu ambient, quan la seva ment desperti i vulgui resoldre dubtes. En aquest moment, poder tenir respostes ràpides, de mà d'un professional i de manera personalitzada, és bàsic per controlar la incertesa i la intranquil·litat".

Edicions locals