La Fiscalia recorre el tercer grau de Turull

El paretà va participar dimecres en l'habitual concentració per la llibertat dels presos polítics a Parets

Política

La Fiscalia recorre el tercer grau de Turull FOTO: J.S.
La Fiscalia recorre el tercer grau de Turull FOTO: J.S.

Parets del VallèsRedacció / ACN

La fiscalia ha recorregut davant del jutjat de vigilància penitenciària la classificació en tercer grau de Jordi Turull, Josep Rull i Dolors Bassa, els tres polítics independentistes presos encara amb aquest grau, després que el ministeri públic ja ho impugnés pels altres sis dos dies abans.

El paretà Jordi Turull va participar dimecres al matí de l'habitual concentració que es fa tots els dimecres a la plaça de la Vila de Parets per reclamar la llibertat dels presos polítics. Va ser en una "visita sorpresa i inesperada", segons assegura l'alcalde, Jordi Seguer, a les xarxes. La visita va ser poques hores abans que la Fiscalia hagi presentat aquest dijous el recurs davant del jutjat de vigilància penitenciària del tercer grau de Jordi Turull, Josep Rull i Dolors Bassa, els tres polítics independentistes presos encara amb aquest grau, després que el ministeri públic ja ho impugnés pels altres sis dos dies abans.

A més, n'ha demanat la suspensió immediata mentre es tramita el recurs, com ja va demanar per la resta i el jutjat va dictaminar. Els arguments són els mateixos que en els altres casos: gravetat de la pena, incompatibilitat del tercer grau amb els objectius de reinserció i reeducació de la pena, falta de modificació de l'actitud dels penats respecte els delictes pels quals van ser condemnats, falta de tractament, i buidat del contingut de la pena, entre altres.

Edicions locals