L’Ajuntament canvia la ubicació d’algunes illes de contenidors

L'actuació es fa amb previsió de la seva substitució per contenidors de càrrega lateral

Societat

L’Ajuntament canvia la ubicació d’algunes illes de contenidors
L’Ajuntament canvia la ubicació d’algunes illes de contenidors

L’Ajuntament de Parets ha dut a terme petits canvis d’ubicació en algunes zones completes de recollida selectiva per implementar la recollida amb càrrega lateral, la qual obliga a mantenir els dipòsits a la banda dreta. L'actuació coincideix amb la renovació dels contenidors acordada amb el Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Aquest mes de juliol, l’Ajuntament de Parets es va reunir amb el Consorci de Residus del Vallès Oriental per analitzar la qualitat del servei de recollida selectiva que presta el Consorci a Parets del Vallès. En la trobada es va arribar a l’acord de renovar els contenidors blaus i grocs del municipi i ampliar les zones completes de recollida selectiva en una desena de punts més.

Aquest increment servirà per facilitar als paretans i les paretanes la possibilitat encara més de reciclar i complir en el futur la normativa europea. Així ho assegurava l’alcalde Jordi Seguer destacant que “la recollida amb càrrega lateral permetrà oferir un millor servei a la ciutadania”.

El sistema de recollida per càrrega lateral escurça el temps en què el camió buida el contenidor de tres minuts a un i, per tant, genera menys cua de trànsit. A més, aquesta operació és menys sorollosa, ja que els nous contenidors seran de plàstic, a diferència dels actuals que són metàl·lics. També tenen més capacitat, una característica que contribueix a evitar els desbordaments i mantenir més netes les àrees d’aportació, que es netejaran en el mateix moment en què es fa la recollida dels contenidors.

Ara fa un any, l'equip de govern va expressar públicament la seva opinió sobre les deficiències del servei però, "durant els darrers mesos, s'ha constatat una millora, sobretot en la periodicitat de la recollida, i en els casos en què s'han produït desbordaments en jornades puntuals", apunten des del Consistori.

 

Edicions locals