L'ACA subvencionarà la rehabilitació dels pous de Can Volart

L'organisme hi destinarà una ajuda de 50.000 euros

Societat

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt la convocatòria de la línia d’ajuts adreçada als ens locals per a la realització d’actuacions de millora del subministrament d’aigua. Entre les ajudes atorgades hi ha una de 50.000 euros per a la rehabilitació dels pous de Can Volart.

L'Ajuntament de Parets va presentar a la convocatòria de subvencions el projecte que té un pressupost de 197.335 euros.

L'ACA destinarà 20 milions d’euros a actuacions per incrementar la disponibilitat d’aigua en municipis que tenen mancances en el subministrament, tant per captacions vulnerables com per problemes de qualitat.

En total s’han rebut 324 peticions, 213 de les quals han complert amb els requisits de la convocatòria. En aquest sentit, s’ha resolt atorgar un total de 165 de les propostes presentades, després que els municipis hagin decidit la seva acceptació. Les restants es podran tornar a presentar en futures línies d’ajuts que vagin en aquesta línia.

D'altra banda, i dins del programa de manteniment de lleres, l'ACA té prevista una actuació a Parets  amb un import de 25.470 euros, que consisteix en la retirada de vegetació que obstaculitza el pas de l’aigua, la retirada d’arbres morts i caiguts, l’eliminació de canyes, entre altres, amb l’objectiu de reduir els riscos d’inundació.

Edicions locals