50.000 euros per redactar el projecte de la piscina descoberta

Es tracta d'una de les modificacions de crèdit aprovades en el darrer ple

Societat

Aquest espai, al costat del pavelló, podria acollir la piscina descoberta
Aquest espai, al costat del pavelló, podria acollir la piscina descoberta | Ara Parets ERC

El ple de Parets va aprovar el passat 23 de juliol destinar 50.000 euros per a la redacció del projecte executiu de la futura piscina descoberta del municipi. En aquest sentit, l'alcalde, Jordi Seguer, ha assegurat que "s'estan treballant diferents opcions, però (la construcció de la piscina descoberta) continua sent una prioritat de les tres forces, malgrat la situació actual marcada pel Coronavirus".

Aquest és un dels apartats inclosos en la modificació de crèdit de 796.844,95 euros aprovada pel plenari amb els vots a favor dels tres partits del govern, el vot en contra del PSC i l'abstenció de Ciutadans.

El socialista Francesc Juzgado va lamentar que "de gairebé 800.000 euros no veiem partides específiques per ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia". També va reclamar: "Volem partides concretes econòmiques, ja, ara, aquí, i no destinar tants diners a coses que ara no són tan necessàries o no són prioritàries. No passa res si no fan o si endarrereixen el seu programa electoral".

A tot plegat, Seguer va dir: "No tot passa per incrementar les partides pressupostàries, com vostès proposen, sinó per fer una bona diagnosi de les problemàtiques. Si no executéssim el programa de govern, vostès ens dirien després que no executem el que vam prometre, que moltes vegades ja ens ho diuen. Com que vam prometre una piscina descoberta, encarregarem el projecte".

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Manuel Losada, va explicar la seva abstenció: "És un punt que clarament portaven vostès en els programes electorals. Nosaltres també teníem alguns punts similars a aquests, però en altres punts no podem estar d'acord".

Dependències policials al Sector Iveco

Diverses modificacions de crèdit tenen a veure amb l'àmbit de la seguretat i la Policia Local. Pel que fa al nou equipament policial que s'obrirà al Sector Iveco, es destinen 55.000 euros nous per instal·lar una escala no prevista en el projecte licitat inicialment; i també 15.844,95 euros per a un programa de gestió centralitzada de càmeres de seguretat i del sistema de gravació al nou edifici.

D'altra banda, també s'ha projectat el lloguer de dos vehicles pels serveis de via pública i manteniment d'equipaments per l'antiguitat i el grau de deteriorament dels vehicles actuals (10.000 euros) i la compra de noves armilles antibales per renovar les que estan deteriorades i la compra d'un radar de control de velocitat (23.000 euros), a causa de l'augment d'accidents de circulació.

10.000 euros més per a Can Cot

En Urbanisme, s'afegeixen 10.000 euros més per a la rehabilitació de la masia de Can Cot, una partida que ja es va crear en els darrers mesos. "Donada la falta de manteniment en els darrers anys per l'equip de govern anterior i la deixadesa cap a aquesta masia, patrimoni de Parets, ens veiem obligats a fer una actuació urgent de la coberta de la teulada, que bàsicament és per protegir-la i perquè no s'ensorri", va explicar la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia.

Altres modificacions de crèdit en la mateixa àrea són: la col·locació de la tanca del parc del Sot d'en Barriques (60.000 euros); instal·lació de plaques fotovoltaiques al camp de futbol (90.000 euros); recuperació ecològica i paisatgística del riu Tenes, que "permetrà tenir a Parets un espai natural dedicat a la flora i la fauna autòctona", segons Garcia (100.000 euros).

Pel que fa a Educació, també s'han incorporat 50.000 euros per poder encarregar el projecte de la construcció de l'institut-escola "de seguida que el conveni estigui aprovat i passi a acord de govern de la Generalitat", va apuntar Casandra Garcia.

Edicions locals