Es crea la plataforma Decidim Parets per fomentar la participació

Gestionarà processos com el Parlem-ne o pressupostos participatius

Societat

Es crea la plataforma Decidim Parets per fomentar la participació
Es crea la plataforma Decidim Parets per fomentar la participació

L’Ajuntament ha impulsat la plataforma web Decidim Parets, perquè la ciutadania pugui "formar part dels processos participatius oberts i opinar en les decisions que afecten el municipi".

Sota el lema Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa, els ciutadans es poden registrar a la plataforma per realitzar propostes o donar suport a les ja existents. L'espai col·laboratiu Parlem-ne l'escenari post-Covid és un dels processos que acull el portal.

El regidor de Participació i Innovació, Lluís Moreno, afirma que es tracta "d’una manera de vincular l’espai físic i el digital per millorar en transparència, participació i democràcia participativa".

Un dels objectius de Decidim Parets és promoure una governança democràtica d'infraestructures digitals que doni resposta a la demanda de participació ciutadana a través de la qual es pot gestionar qualsevol procés participatiu, com per exemple els pressupostos participatius.

També pretén connectar els canals digitals amb els processos de participació presencial a través d’una agenda de trobades geolocalitzades perquè la societat pugui participar de la vida política i organitzativa; afavorir la deliberació entre la ciutadania, el teixit associatiu i el govern mitjançant fòrums de debat, donar suport a les propostes, realitzar comentaris i fer trobades ciutadanes; preguntar a la ciutadania sobre qualsevol proposta o decisió a través d’enquestes personalitzades i consultes o referèndums amb un sistema de votació electrònic segur; publicar els resultats dels processos participatius amb la possibilitat de fer una avaluació i un seguiment per millorar els pròxims processos; o vincular les iniciatives ciutadanes a través de la plataforma on es pot incloure un punt en l’ordre del dia, així com convocar trobades de barri; cooperar i donar eines d’autogestió a la ciutadania per ajudar a la seva organització a través d’espais participatius propis en línia on poden disposar la documentació i les seves propostes.

Edicions locals