Tendència a la baixa dels casos de Covid al Baix Vallès

El risc de rebrot, però, es manté elevat als municipis que conformen la subcomarca

Societat

L'Àrea Bàsica de Salut de Parets és la que els darrers dies han registrat un major augment de casos positius de coronavirus al Baix Vallès, segons l'informe que actualitza diàriament Salut sobre l'evolució de la pandèmia. Amb tot, en la darrera setmana s'ha registrat un descens del 17,54% del nombre de casos respecte de la setmana anterior als CAP del territori.

Segons dades de Salut, aquest dijous eren 127 els positius de la malaltia a la subcomarca, mentre que el dijous anterior se n'havien detectat 154. Així i tot, segons Salut, el risc de rebrot es mantenia elevat aquest dimecres (167) i la taxa de reproducció era del 0,96.

El descens més notable es dona en els dos CAP de Mollet. En concret, a l'Àrea Bàsica de Salut Est (Can Pantiquet) comptabilitzaven fins aquest dijous 27 positius per PCR, 13 menys que set dies enrere; i a l'Àrea Bàsica Oest (Plana Lledó-Can Borrell) els contagis baixen als 17, 23 menys que la setmana anterior.

També es mantenen a la Baixa, l'Àrea Bàsica de la Llagosta amb 14 casos, 2 menys que fa set dies i l'Àrea Bàsica de Montornès-Montmeló amb 41 casos, un menys que fa una setmana. Amb tot, aquest CAP seria el que comptaria amb més casos positius d'entre totes les Àrees Bàsiques de Salut del Baix Vallès durant la darrera setmana.

Mentre que a l'Àrea Bàsica Sant Fost- Martorelles la xifra de positius per PCR es mantenia aquest dijous en 7, els mateixos casos que registrava fa una setmana, l'increment més notable es donava a Parets que  comptabilitzava fins aquest dijous 21 casos positius, 12 més que fa una setmana.

Pel que fa a les hospitalitzacions, aquests dimecres eren 7 els ingressats per Covid a l'Hospital de Mollet i 35 a l'Hospital General de Granollers.

Edicions locals