Polèmica per l'obertura de la primera casa d'apostes esportives del Baix Vallès

El govern actual de Parets no hi està d'acord amb l'obertura de la sala d'Sportium però assegura que ja estava tancat abans de les eleccions

Societat

Polèmica per l'obertura de la primera casa d'apostes esportives del Baix Vallès
Polèmica per l'obertura de la primera casa d'apostes esportives del Baix Vallès

Sergio Carrillo

El passat juliol va obrir al sector Iveco la primera sala de cases d'apostes esportives del Baix Vallès. Es tracta d'un establiment d'Sportium. La seva posada en marxa, però, compta amb la desafecció del govern local, com així ha expressat el batlle, Jordi Seguer, a les xarxes socials: "Aquest alcalde i tot el govern plural de Parets està radicalment en contra d'aquesta casa d'apostes, però la llicència no l'ha atorgat l'Ajuntament, sinó la Generalitat, i ja estava aparaulada per l'anterior govern".

En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, explica: "La nostra voluntat hauria estat de no fer una activitat d'aquest tipus, però ens ho vam trobar fet i l'anterior govern ho va portar amb secretisme, ja que mai s'havia comentat en cap comissió".

Martí detalla que el juny del 2017 l'aleshores regidor d'Urbanisme, Francesc Juzgado, va signar un Certificat de Compatibilitat Urbanística per garantir que en aquest local s'hi podria instal·lar una sala d'apostes esportives. "Aquest document és la garantia que allò que vols construir ho podràs fer segur", hi afegeix apuntant que "una vegada signat és irreversible, perquè ens podrien demandar", assegura Martí. Amb aquest document, l'octubre del 2017 la Generalitat va autoritzar a l'empresa Sportium que s'instal·lés al local de la zona Iveco.

Amb tot, la regidora lamenta que el govern local "ho volia mantenir en secret fins després de la campanya electoral". A l'abril del 2019, a poques setmanes de les eleccions i amb l'autorització del Govern català, "els serveis tècnics de l'Ajuntament van fer un certificat favorable al projecte" perquè poguessin arrencar les obres, però "l'alcalde va fer un decret suspenent la tramitació, al·legant que l'activitat l'havia d'autoritzar el Consell Comarcal", assenyala Martí. Tot plegat hauria estat, segons la regidora, perquè no saltés la notícia abans dels comicis.

"La Generalitat hi vol recaptar"

La regidora Rosa Martí diu que la Generalitat "facilita" les llicències d'aquestes activitats, "perquè hi té molt interès per recaptar". En aquest sentit assevera que el Govern "ha rebaixat a activitat recreativa la qualificació de la majoria d'aquestes activitats que no són casinos i això fa que es puguin obrir a molts llocs". Sobre l'establiment paretà, però, sí que valora positivament que "no està en mig del poble".

Edicions locals