Les escoles bressol i l'Ajuntament de Parets ultimen els protocols a seguir

Per mantenir els grups d'alumnes al màxim d'estables, tots els infants dinaran a les seves aules

Societat

Les escoles bressol i l'Ajuntament de Parets ultimen els protocols a seguir
Les escoles bressol i l'Ajuntament de Parets ultimen els protocols a seguir

Les escoles bressol municipals i l'Ajuntament han formalitzat diversos acords per aconseguir que els grups d'alumnes siguin el màxim d’estables durant tota la jornada.

Alguns d’aquests acords són, per exemple, que tots els infants dinaran a cada aula i s’ampliaran el nombre de dormitoris. Pel que fa als patis, es preveu utilitzar-los de manera que no coincideixin els diferents grups. A més, per tal de donar resposta a aquesta nova realitat es dotaran les escoles del personal pertinent.

D'altra banda, es garanteix que es duran a terme les pautes de neteja, desinfecció i ventilació que marca la normativa i el protocol de salut, i en aquest sentit els centres han adquirit catifes desinfectants de calçat, mascaretes transparents per al personal que les hagi de portar i productes de neteja i desinfecció aptes per a l’ús en una escola bressol.

Altres aspectes acordats han sigut els requisits d’accés on les tres escoles bressol municipals han decidit ampliar la franja horària d’entrades i sortides, així com els punts d’accés als centres.

La regidora de Salut i Educació, Casandra Garcia valora que la trobada que va tenir lloc dimecres entre el consistori i les direccions de les tres escoles bressol municipals "era una reunió molt necessària. Principalment, perquè tots els plans d’obertura dels centres educatius tenen unes peculiaritats que fan encara més important aquestes trobades per poder coordinar-ho amb totes les parts involucrades". El fet que ella mateixa sigui la regidora dels dos àmbits involucrats –Salut i Educació– també ho valora positivament, perquè "la coordinació entre salut i escola és total".

Per últim, Garcia envia un missatge de tranquil·litat als usuaris de les escoles bressol, sent conscient que "aquest curs serà atípic",  però que també pot estar "ple d’oportunitats i alguns canvis poden ser positius". També hi afegeix: "Entre tots i totes caldrà tenir paciència i tolerància perquè estem intentant preveure qualsevol situació, però estem en un moment tan excepcional que ens podem trobar en situacions que no estaven previstes. Hem d’encarar aquest curs amb força i valentia i crec que és molt saludable i una mesura molt encertada el fet d’obrir els centres educatius".

A banda d'aquesta reunió, l'Ajuntament també ha previst organitzar una trobada virtual entre tots els centres educatius del municipi i la infermera de referència del CAP Parets per coordinar la gestió dels possibles casos de la Covid-19.

Edicions locals