A finals de mes es renovarà el paviment del pavelló poliesportiu Joaquim Rodríguez

El paviment actual té una vintena d'anys, ja que es va instal·lar l'any 2000, quan es va inaugurar el pavelló

Societat

Aquest curs també s'estrena el paviment de la Sala Polivalent de l'escola Pau Vila
Aquest curs també s'estrena el paviment de la Sala Polivalent de l'escola Pau Vila | Aj. Parets

El pròxim dilluns 28 de setembre arrencaran les obres de renovació del paviment del pavelló poliesportiu Joaquim Rodríguez, amb un pressupost superior als 50.000 euros. "Serà el primer cop que es canviï el terra d'aquest pavelló, que es va inaugurar l'any 2000", assegura l'alcalde i regidor d'Esports, Jordi Seguer, qui apunta que les obres "duraran al voltant de quinze dies aproximadament".

En el projecte de les obres s'indica que el paviment sintètic actual, denominat Pulàstic, amb una base de cautxú de sis mil·límetres recobert amb components de poliuretà autoanivellant, "s’ha deteriorat amb molts talls" i "també ha perdut el confort i l’elasticitat degut a la compactació de la base de cautxú". És per això que es canviarà i en aquest cas s'instal·larà "un  paviment de polivinil de clorur plastificat que conté càrregues minerals, estabilitzants i pigments més resistents als impactes".

Evidentment, amb la instal·lació del nou paviment es realitzarà el marcatge dels terrenys de joc existents, amb l’acompliment de la normativa i reglament específic per a cada modalitat esportiva, d'acord amb les normes de FIBA (bàsquet), d'EHF (handbol), de FIVB (voleibol) i d'ITTF (tennis taula).

Entre les característiques de les actuacions, destaca que "per al pas de portes s’instal·laran platines d’acer inoxidable", "s’instal·larà un sòcol de PVC de color imitació fusta a tot el perímetre de la pista", i "es recuperaran els forats de registre dels ancoratges ja existents i es col·locaran els corresponents taps de seguretat que seran del mateix material que el paviment, enrassats i fixats al terra per no dificultar la pràctica esportiva".

D'altra banda, cal destacar que, segons explica Seguer, en la majoria de casos aquestes obres "no afectaran els partits, perquè la competició comença més tard, pendents de calendari". En tot cas, assegura que les entitats involucrades "s'adaptaran als horaris disponibles del pavelló rodó, que sí que es podrà utilitzar, i també comptaran amb totes les pistes descobertes, com ara la de Can Butjosa i Lluís Piquer".

Nou paviment a l'escola Pau Vila

Un altre equipament que estrena paviment aquest curs és la Sala Polivalent de l'escola Pau Vila. Es va instal·lar a l'agost i substitueix el que hi havia des del 2017 i "que generava tants problemes al Tennis Taula Parets en la pràctica esportiva", segons assegura l'alcalde, Jordi Seguer.

Edicions locals