El Consell Esportiu del Vallès Oriental preveu reactivar les lligues comarcals el 7 de novembre

S'han obert inscripcions de les modalitats de futbol sala, futbol-7, bàsquet, voleibol i handbol

Esports

Una activitat de futbol-7 a Montornès
Una activitat de futbol-7 a Montornès | CEVO

El Consell Esportiu del Vallès Oriental (CEVO) ha obert el període d'inscripcions de les lligues comarcals del curs 2020-2021. L'ens esportiu comarcal preveu la realització de les modalitats esportives, de futbol sala, futbol-7, bàsquet, voleibol i handbol, excepte el cros per motius de seguretat per la Covid-19. Ara per ara, tampoc s'han obert les opcions de bàdminton, patinatge artístic, escacs, gimnàstica, korfbal i judo.  

L'activitat esportiva del CEVO es va suspendre a mitjans del març i ara es preveu reactivar el 7 de novembre amb un protocol sanitari, que es va aprovar pel consell directiu el 27 d'agost. Aquest document reflecteix els equips com a grups estables, "conjunt de persones (esportistes, tècnics i delegats) que de forma continuada mantinguin contacte estret en la pràctica esportiva i cap dels seus membres hagi presentat la simptomatologia clínica de la COVID-19”. 

El desenvolupament de les activitats se celebraran per les mesures de traçabilitat que permeten identificar els esportistes, tenir el control de la simptomatologia clínica i dels seus possibles contactes de risc mitjanant les actes dels partits o el control nominal de participants. Per aquest motiu, el cros no es pot realitzar pròximament com la resta de modalitats perquè, segons argumenta el CEVO, “no es poden celebrar aquells esdeveniments on conflueixi una alta concentració de persones i no es pugui garantir el distanciament de seguretat, la traçabilitat i control de cadascú de les persones participants". 

Segons el protocol, els esportistes no hauran de portar mascaretes els esportistes mentre facin l'activitat física, però sí els entrenadors. En cas de produir-se un possible positiu per Covid-19, els grups estables ho hauran de comunicar al CEVO i l'ens informarà als seus rivals dels darrers 15 dies. "Tots els grups estables implicats hauran de suspendre els seus entrenaments i també ho hauran de fer els grups estables que comparteixin esportistes i persones amb altres grups estables (responsabilitat de cada entitat)", indoca el document i afegeix: "cap grup estable implicat no podrà participar en cap activitat ni competició fins conèixer el diagnòstic mèdic". En cas que el resultat sigui negatiu, es podrà reprendre l'activitat amb normalitat. 

El període d'inscripcions de les lligues del CEVO estarà obert fins al 16 d'octubre.

Edicions locals