La Covid i el record als presos i als exiliats marquen la celebració de la Diada a Parets

L'acte de l'11 de setembre va comptar amb la presència de totes les forces polítiques a excepció de Ciutadans

Societat, Política

La Covid i el record als presos marquen els actes de la Diada a Parets
La Covid i el record als presos marquen els actes de la Diada a Parets | Sílvia Ferran / Ajuntament de Parets

A Parets, com és habitual, la celebració de la Diada va comptar amb la presència de membres de totes les forces polítiques (Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets, Parets per la República i PSC) a excepció de Ciutadans. L'acte de l'Onze de Setembre va estar marcat per les mesures per prevenir els contagis per la Covid i el record als exiliats i als presos independentistes catalans, entre ells el paretà Jordi Turull.

Enguany la tradicional ofrena floral de l’Ajuntament de Parets i de les associacions locals es va fer a les 10 h amb una representació màxima de dues persones per entitat. L'acte va tenir lloc, com és tradicional, al monument de l’Onze de Setembre, obra de l’escultor Carles Vives i inaugurat l’any 2004.

La jornada acabava a les 11 h amb l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla Rosaleda amb la col·laboració dels Amics de la Sardana de Parets.

Tot i que el primer acte per commemorar la Diada Nacional de Catalunya es va celebrar dijous 10 de setembre a les 22 h, a la plaça de la Vila, amb un concert a càrrec del cantautor de l'Ametlla de Mar, Miquel del Roig.

Totes les activitats es van dur a terme en un perímetre delimitat i amb aforament limitat. A més, d’aplicar mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19, entre elles l’ús obligatori de la mascareta, així com la distància interpersonal d’1,5 metres i la higiene de mans.

Edicions locals