Gairebé 3.500 alumnes tornen a omplir les aules de Parets

Ahir es van reobrir les escoles i la tornada a classes va tirar endavant amb "normalitat" però seguint les mesures de seguretat establertes

Societat

Gairebé 3.500 alumnes tornen a omplir les aules de Parets
Gairebé 3.500 alumnes tornen a omplir les aules de Parets | Aj. Parets

Dilluns es van tornar a omplir les aules de Parets, mig any després del tancament de les escoles amb motiu de la situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia. Concretament 3.486 estudiants van tornar-hi a les aules: 168 ho van fer a les escoles bressol, 1.898 a Educació Infantil i Primària, 1.041 a Educació Secundària i 156 a batxillerat. Pel que fa als Cicles Formatius, 223 alumnes ja han arrencat el curs: 164 ho han fet amb estudis de Grau Mitjà i 59 en un Grau Superior.

El curs ha començat amb normalitat seguint la normativa i les mesures de seguretat establertes, atenent el pla d'actuació concret de cada centre educatiu coordinat prèviament amb la Policia Local, amb accés esglaonat, mascareta obligatòria, presa de temperatura i desinfecció de mans, entre d'altres.

Des de la regidoria d'Educació i de Salut s'ha treballat intensament amb els equips directius i docents dels diferents equipaments i amb coordinació amb el CAP de Parets per garantir una tornada a l'escola la més segura possible per a les famílies i els infants.

Entre d'altres s'han elaborat protocols i plans de reobertura específics adaptats a cada centre escolar, s'ha contractat personal qualificat per incrementar la desinfecció en les zones comunes, i s'han habilitat noves aules en tots els centres en què ha estat possible.

La regidora d'Educació i Salut, Casandra García, assegura que "tot i que aquest serà un curs molt atípic, també serà molt il·lusionant. Els infants necessiten socialitzar-se i tenien moltes ganes de tornar a l'escola".

Edicions locals