Aquest octubre es faran les obres per sectoritzar la residència del centre de dia de Parets

Les actuacions permetran que es reobri el servei de centre de dia, aturat des de l'esclat de la pandèmia

Societat

Jaume Duran i Jordi Seguer durant l'acte de signatura del conveni, a la sala de plens
Jaume Duran i Jordi Seguer durant l'acte de signatura del conveni, a la sala de plens

Aquest dimecres s'ha signat el conveni entre l'Ajuntament de Parets i la Fundació Sanitària Mollet (FSM) per sectoritzar la residència del centre de dia de Parets durant el mes d'octubre, amb l'objectiu que els usuaris del centre de dia hi puguin tornar.

Des de l'esclat de la pandèmia, el servei de centre de dia de la Pedra Serrada està aturat. Per tal que es reprengui el servei mentre duri la pandèmia, cal que els espais dels residents permanents i dels usuaris del centre de dia estiguin separats.

El director de la Fundació Sanitària Mollet, el Dr. Jaume Duran, ha explicat que ja han fet "tots els tràmits pertinents" per arrencar amb l'actuació. De fet, aquesta setmana ja "s'han fet els primers treballs d'adequació" i Duran ha assenyalat que "la setmana que ve començaran les obres i durant l'octubre ja hauran finalitzat".

Un cop s'hagi dut a terme la sectorització, "es podrà demanar autorització al CatSalut per poder obrir el centre de dia", ha explicat l'alcalde, Jordi Seguer, qui ha puntualitzat que "l'evolució de la pandèmia determinarà si podrem reobrir-lo o no". També ha apuntat que "moltes famílies de Parets porten molts mesos reclamant-ne la reobertura".

D'altra banda, la regidora de Sanitat, Casandra Garcia, ha explicat que aquesta sectorització "no serà momentàniament per la pandèmia", sinó que "serà una obra que ja quedarà instal·lada" i que donarà noves oportunitats al servei que s'ofereix. "Els professionals podran escollir en quins moments es fan activitats plegats –els residents i els usuaris del centre de dia– i en quins moments és més positiu fer-les per separat; així que segur que guanyem en qualitat", ha dit Garcia.

Duran s'ha mostrat "content i satisfet" per aquest conveni, malgrat que ha assegurat que la normalitat no arribarà fins que "els avis puguin rebre els familiars i puguin sortir pels carrers de la nostra vila, o quan el centre de dia vegi els avis treballant, fent manualitats o fent la festa de Sant Jordi".

El pressupost de les obres serà d'uns 50.000 euros que assumeix la Fundació. D'altra banda, també s'arranjarà un dels patis de la residència, del qual la Fundació hi aportarà el material i el consistori se'n farà càrrec de la realització. En aquest sentit, la regidora de Gent Gran, Montserrat Folguera, ha recalcat la importància d'aquesta obra, malgrat que sigui més petita, perquè permetrà els usuaris de l'equipament "passejar i poder estar a l'aire lliure d'una manera segura".

Residència verda

La residència Pedra Serrada de Parets és, des del mes de juny, "una residència verda". Així ho ha assegurat el director de la FSM, qui ha explicat que des d'aleshores a la residència "no hi ha malalts de Covid ni persones amb PCR positives". En total hi ha 44 residents, tots ells del Vallès Oriental i la gran majoria vinculats a Parets.

Edicions locals