Urbaser continuarà fent la neteja i la recollida de residus a Parets

El ple adjudica el nou contracte a l'empresa que preveu la renovació de tots els contenidors del municipi

Societat

Urbaser continuarà fent la neteja viària i la recollida de residus a Parets, amb un nou contracte que preveu l'ampliació de serveis i la renovació de tots els contenidors del municipi. El contracte és per als propers deu anys i té un preu de concessió d'1.238.000 euros.

L'Ajuntament de Parets ha adjudicat a Urbaser el servei de neteja viària i de recollida de residus (rebuig i orgànica) per als propers 10 anys amb un import d'1.238.000 euros, un valor un 5% per sota del pressupost inicial estimat que era d'1.305.000 euros. El nou contracte, elaborat després d'un estudi previ de necessitats, preveu ampliació de serveis en la neteja viària. Així, l'escombrada manual s'amplia als migdies de dissabte; l'escombrada de bufador guanya un operari i un dia de servei; la neteja dels polígons s'inclou en el nou contracte; es duplica la neteja els caps de setmana i els festius; i es reforça el servei per festa major, en època de caiguda de fulla i els dies de mercat ambulant.
Pel que fa al servei de recollida de residus, el coordinador de l'Àrea de Serveis Generals i Territorials Sergi Mingote explicava que hi haurà un canvi de model amb un camió bicompartimentat, que permetrà recollir el rebuig (contenidor verd) i l'orgànica (marró) a la vegada. També es reforçaran els serveis de recollida orgànica i de voluminosos, que, en aquest cas, es duplicarà i passarà de les 26 jornades anuals a 52.
Un altre dels punts importants serà la renovació  de tots els contenidors del municipi que augmentaran i que arribaran als 295 de rebuig i als 208 d'orgànica. La neteja d'aquests (tan interior com exterior) també s'incrementarà.
Nova Opció per Parets lamentava que al concurs públic només s'hagi presentat una empresa, Urbaser, i indicava que l'adjudicació s'hauria d'haver fet a un temps inferior a 10 anys.

Edicions locals