L'Atletisme Parets preveu la Cursa Popular l'11 d'octubre

La prova de 5 i 10 km es realitzarà amb un protocol sanitari i un límit de 400 participants

Esports

José Luis Rodríguez Beltrán

La 15a edició de la Cursa Popular de Parets es preveu celebrar l'11 d'octubre. La prova, organitzada per l'Atletisme Parets, aplicarà el protocol anti Covid-19 de la Cursa de la Mercè, que la setmana passada va rebre el vistiplau de l'Ajuntament de Parets. 

Enguany es mantindran els circuits de 5 i 10 km, en canvi no se celebrarà la distància de mitja marató. El límit d'inscrits és de 400 participants. L'organització preveu fer la sortida de 5 km a les 9 h i un cop acabi aquesta, prop de les 9.30 o 9.45 h, s'iniciaria la cursa de 10 km. "Farem sortides esglaonades amb el mateix sistema de la Cursa de Mercè. Hi haurà diversos calaixos de sortides, segons el temps previst dels participants. Després a cada grup, sortides per fileres de sis atletes, cada cinc segons, per mantenir distències", explica el president del Club Atletisme Parets, Salvador Corbera, que afegeix: "amb aquest sistema, el guanyador no és qui primer travessa la meta, que podria ser, però es cronometra a temps real, i un que surt dels últims podria ser el campió". 

Les sortides de les curses de 5 i 10 km es farà en la zona d'aparcament del Complex Esportiu del Tenes i l'arribada serà a les pistes d'atletisme. D'entre les mesures sanitàries, a banda de les sortides esglaonades, es mesurarà la temperatura en recollir dorsal i el dia de la cursa, i s'haurà de portar mascareta fins que es comenci a córrer. "Un cop passin per la meta, se'ls donarà una mascareta nova als participants", diu Corbera. 

El preu per inscripció és de 15 euros i 14 amb xip propi. L'organització preveu que les inscripcions s'obrin aquesta setmana al portal XipGroc. 

Edicions locals