El ple de Parets declara el rei Felip i la Casa Reial 'persones non grates'

També es va acordar reprovar el Govern Espanyol arran de la fugida del rei emèrit

Política

El ple de Parets declara el rei Felip i la Casa Reial 'persones non grates'
El ple de Parets declara el rei Felip i la Casa Reial 'persones non grates' | Pool EFE

El plenari de Parets ha tirat endavant una moció per declarar l’actual rei d’Espanya Felip VI, el rei emèrit Joan Carles I i la resta de la Família Reia com a persones non grates al municipi.

Es tracta d'una moció presentada per Parets per la República i aprovada en la darrera junta de portaveus per tots els partits del govern –Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Pares i Parets per la República– i amb els vots en contra dels dos partits de l'oposició –PSC i Ciutadans–.

A més de declarar-los non grats a Parets, el document també reclama "obligar la justícia que actuï amb celeritat i de manera responsable i justa en la investigació de la corrupció de la monarquia"; "derogar tots els delictes d’injúries contra la Corona que s’imputen a diferents persones, anul·lant, a més, les causes i sentències, atès que no han fet res més que exercir el seu dret a la llibertat d’expressió"; "que la monarquia retorni al poble tots aquells diners generats de manera il·lícita i que aquesta quantitat sigui destinada parcialment a indemnitzar totes les persones que han estat denunciades i/o sentenciades per delictes d’injúries contra la Corona"; i per últim "denunciar el suport que l’actual Govern d'Espanya, presidit per Pedro Sánchez ha donat a la monarquia i, especialment, a la fugida del rei emèrit Joan Carles".

Aquests acords seran traslladats a la Casa Reial, al govern de l’Estat, al Govern de la Generalitat de Catalunya, a les institucions de la Unió Europea i a tots els grups parlamentaris de les Corts Generals i del Parlament de Catalunya.

Reprovació al Govern Espanyol arran de la fugida del rei emèrit

En la mateixa sessió també es va donar compte de l'aprovació d'una moció presentada per Ara Parets ERC i que també involucrava la monarquia. En aquest cas, els republicans demanaven la reprovació del Govern Espanyol arran de la fugida del rei emèrit i exigien al president Pedro Sánchez i a la vicepresidenta Carmen Calvo totes les explicacions necessàries per esclarir el rol del Govern de l'Estat en la fugida de Joan Carles I.

La moció va tirar endavant amb els mateixos resultats: vots a favor d'Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Pares i Parets per la República, i vots en contra del PSC i de Ciutadans.

Edicions locals