Parets instal·larà zones 30 i 20 per als patinets elèctrics

La Policia Local està realitzant sessions formatives sobre l'ús dels patinets elèctrics als instituts, amb alumnes de primer d'ESO

Societat

Parets instal·larà zones 30 i 20 per als patinets elèctrics
Parets instal·larà zones 30 i 20 per als patinets elèctrics | S.C.

Els patinets elèctrics estan a l'ordre del dia. És per això que la Policia Local de Parets està fent aquests dies formacions d'educació viària als alumnes de secundària, prioritzant les normatives sobre els patinets elèctrics, tot plegat emmarcat en la Setmana Europea de la Mobilitat.

El sergent i sotscap de la Policia Local, Jordi Galera, va passar dijous pels diferents grups de primer d'ESO de l'institut Torre de Malla, i va recomanar fixar-se en la potència del patinet elèctric abans de comprar-lo. Per a utilitzar aquells d'entre 250 i 1.000 kw cal "llicència de conduir, matrícula i assegurança", és a dir, el mateix que necessites per conduir una moto. Es tracta principalment d'uns patinets amb les rodes més grosses i seients. Pel que fa als de menys de 250 kw, que són més habituals, no cal cap documentació, però "no haurien de circular per la carretera". Tanmateix, Galera ha avançat que Parets instal·larà zones de 30 i de 20 km/h perquè també hi puguin transitar aquests vehicles.

D'altra banda, Galera va recordar que "no es pot conduir un patinet elèctric fent servir el mòbil, ni hi poden anar dues persones". També va subratllar que la normativa pel que fa a l'ús del casc és igual que en el cas de les bicicletes: "Al nucli urbà els menors de 16 anys han de portar casc obligatòriament; i fora de les ciutats fins i tot els adults estem obligats a portar-lo".

Altres normatives bàsiques de l'ús del patinet elèctric que va explicar són: està prohibit conduir amb auriculars; en conducció nocturna cal portar llums o reflectants; és obligatori sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues i les sancions són les mateixes que per a la resta de conductors; no poden superar els 25 km/h; i no hi ha establerta una edat mínima per a la seva conducció.

 

Edicions locals