L'Ajuntament de Parets demana reunir-se amb el conseller Damià Calvet arran de la disminució del servei a l'R3

En aquest sentit, el PSC ha presentat una moció per reclamar la restitució dels sis trens suprimits

Societat

L'alcalde de Parets, Jordi Seguer, en nom de l'Ajuntament, va adreçar divendres una carta al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per buscar solucions davant la reducció de serveis ferroviaris a la línia R3 de Rodalies entre l'Hospitalet i Granollers.

Concretament, Seguer diu en la missiva a Calvet: "Ens plau sol·licitar reunió telemàtica o presencial per tal de poder plantejar la repercussió d’aquesta disminució del servei al municipi de Parets del Vallès. Som coneixedors que les mesures s’han pres d’acord amb indicadors que posen de manifest el baix nombre d’usuaris en les expedicions suprimides i, alhora, valorem l’esforç amb l’ampliació del servei d’autobusos de la línia E-7 amb voluntat d’oferir alternatives de transport públic davant aquesta presa de decisions. Val a dir, però, que en el cas específic de Parets del Vallès, disposem únicament de la xarxa ferroviària R-3 i que s’estableix com a estació de referència de tot l’entorn de la Vall del Tenes".

El PSC reclama la restitució dels sis trens suprimits

En la mateixa línia, el PSC ha entrat aquest dimarts una moció –que es debatrà en la Junta de Portaveus de l'octubre– per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat la restitució dels sis serveis suprimits a la línia R3 de Rodalies.

Els socialistes apunten que "amb aquesta eliminació la densitat d’usuaris augmentarà dins de la resta de serveis de l'R3", fet que va en contra dels protocols de seguretat per la pandèmia.

Tampoc entenen que la reducció de trens arribi "just en el mateix moment que es decideix començar a aplicar sancions a vehicles sense etiqueta ambiental". Per últim, lamenten que "l'eliminació d’aquests serveis va en contra de la millora necessària de la línia de Rodalies 3".

Nova trobada per a la modernització de l'estació

Dijous 24, Seguer, Rosa Martí –regidora d'Urbanisme–, Montserrat Folguera –regidora de Mobilitat– i Casandra Garcia –primera tinenta d'Alcaldia– es van reunir amb la directora general d'Adif, Isabel Pardo, el Director General d'Infraestructures de la Generalitat, Xavier Flores, tècnics d'Adif i tècnics municipals, per parlar de la millora de l'estació de tren de Parets.

Es tractava d'un primer contacte que va servir per valorar la proposta que l'Ajuntament va fer amb relació a la millora de l'estació i el seu entorn i que consisteix, entre d'altres, en la construcció d'una plataforma alçada a l'avinguda de Catalunya, per sobre de l'estació, que permetria habilitar un espai d'aparcament, aprofitant la zona que quedaria entre el carrer Prat de la Riba i l'avinguda de Catalunya, amb l'objectiu de crear llocs d'estacionament i millorar el pas i els accessos a l'estació. A la part soterrada de la via del tren també es vol estudiar fer una plataforma que desembocaria al carrer Prat de la Riba. La regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, comentava que "són projectes ambiciosos que tenen un cost molt elevat i caldrà discutir-ho tot a fons".

Per la seva banda, la directora general d'ADIF, Isabel Pardo, es va comprometre a estudiar el projecte que, en el cas que en la seva redacció inclogués, per exemple, sistemes de mobilitat sostenible, rutes saludables, vegetació amb elements ecològics o sistemes d'estalvi energètic, podria optar a la sol·licitud d'ajuts dels fons Europeus del període 2021-2027.

Edicions locals