Parets modifica el Pla General per encabir la nova estació de Renfe

El projecte de l'equipament elaborat per tècnics municipals es va presentar a Foment a la tardor

Societat

Els grups municipals a l'Ajuntament han aprovat per unanimitat la modificació del Pla General Urbanístic en l'àmbit de l'estació de tren, que permetria el projecte de reforma i ampliació de l'estació de Renfe que el govern local va presentar a Foment a la tardor.

El regidor d'Urbanisme, Lucio Gat, apunta que la modificació del Pla, que afecta al solar propietat d'Adif, "posa les bases per a la construcció de la nova estació, més ajustada al segle XXI i que atèn les necessitats actuals i futures de la població". La modificació concreta que els aprofitaments urbanístics de la futura operació siguin únicament per complementar el finançament de la nova estació, una proposta "en estat molt embrionari" elaborada pels serveis tècnics municipals, que vol ser una realitat tot aprofitant les obres del desdoblament de la línia R3.
Tant NOPP com CiU van mostrar el seu suport a la iniciativa però van incidir en que la prioritat és el desdoblament d'aquest línia de tren.
A la tardor, el govern local presentava al Minsiteri de Foment el projecte, que planteja l’edificació d’una nova estació de RENFEen una plataforma per sobre de les vies, dissenyada amb la voluntat d'integrar-se a les cotes de les avingudes Catalunya i Espanya. La nova estació connectaria a través d’una passera amb el barri de Can Roura. L’actuació comprèn 3.400 metres quadrats de superfície i inclou el cobriment de les vies, un aparcament i un nou edifici amb dues plantes destinat a usos comercials. Amb aquesta actuació quedarien suprimides les barreres arquitectòniques actuals i les andanes de l'estació restarien totalment cobertes en un tram de 200 metres.

Edicions locals