El PSC demana la gratuïtat del bus urbà per a joves i gent gran

Ha fet diverses propostes d'ordenances i pressupostos

Societat, Política

El PSC ha presentat les primeres propostes per a les ordenances i els pressupostos del 2021, ho va fer en una reunió que va tenir lloc dijous de la setmana passada, en les quals destaca la petició de fer que el bus urbà sigui gratuït per al jovent i per als majors de 60 anys.

També han proposat incrementar l'ajut a l'IBI de 100 a 140 euros per als rebuts en què l'IBI pugi fins als 700 euros; rebaixar el rebut de l'aigua; crear una ordenança per regular l'ús de patinets elèctrics; congelar l'impost de circulació i de guals domèstics i industrials; suprimir les taxes de terrasses durant el 2021; i implementar la recollida domiciliària de la poda domèstica durant tot l'any.

Pel que fa als pressupostos, el PSC torna a demanar que es destini almenys mig milió d'euros per pal·liar els efectes de la Covid-19, amb vuit partides diferents que especifica. Entre 150.000 i 200.000 euros per subvencionar comerços, restauradors i autònoms. 120.000 euros d'ajuts al lloguer. 120.000 euros per a la neteja diària i la desinfecció de la via pública. 60.000 euros per a gels hidroalcòholics per a centres escolars i equipaments esportius, i per a mascaretes. O, entre d'altres, ampliar la partida de plans d'ocupació amb 100.000 euros més.

Per últim, demanen la creació d'un tercer pavelló i d'un gimnàs municipal.

Edicions locals