Purito aposta pel Giro i la Vuelta i no participarà al Tour

El ciclista ha pres la decisió després de valorar les proves que requereixen més explosivitat

Esports

Joaquim Rodríguez Purito ja ha escollit el calendari. Segons ha anunciat al seu web (www.joaquimrodriguez.com), correrà el Giro italià i la Vuelta a Espanya. Des de diumenge i fins dijous el ciclista paretà competirà a la Challenge Mallorca.

“El recorregut es més apte a les meves característiques perquè presenten ports molt explosius i que em vénen molt bé”, explica Purito en referència a la seva decisió. Així, el ciclista paretà no participarà al Tour de França, prova en què va córrer per primera vegada l’any passat i en què es va classificar vuitè i va guanyar una etapa. “Tot i que el Tour és molt bonic, he de ser realista i reconèixer que no estic per guanyar-lo, però sí que ho puc fer en algun dels altres dos”, ha assegurat. De fet, tal i com ha admès el ciclista, els contrarellotges van ser aquelles proves en què va aconseguir pitjors resultats. L’esportista ha afirmat que intentarà millorar, però tampoc li obsessiona: “Jo no sóc un rodador, peso 56 quilos i sé que millorar no és molt difícil, però tampoc hipotecaré altres aspectes”, ha dit el paretà, qui ha afegit que no vol perdre explosivitat, la seva especialitat.
Purito ja ha començat la temporada a la Challenge Mallorca. El primer dia de carrera va ser diumenge, en què es va disputar el trofeu La Palma i va quedar en el 168è lloc. La propera cita serà del 9 al 15 de març al Tour de Omán, competició en què ja vol estar amb un bon nivell per preparar-se per a la Vuelta del País Basc, a l’abril, i la clàssica de les Ardenes, al mateix mes.

Edicions locals